13 Април, 2017 17:26 1 820 3

Задържаха трима "ало" измамници

  • ало-
  • измамници-
  • трима

Успяли да заблудят възрастна жена от Велики Преслав

Задържаха трима "ало" измамници - 1
Снимка: Shutterstock

Криминалисти задържаха двама мъже и жена, участвали в схема с телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Действията били предприети след сигнал за жителка на Велики Преслав, станала жертва на телефонна измама. Вчера, около 11:00 часа, на стационарния си телефон 66-годишната потърпевша получила обаждане от жена, представила се за дъщеря ѝ, и плачейки обяснила, че е катастрофирала.

Разговорът продължил мъж, който отправил обиди и закани. Казал ѝ да приготвя всички пари и ценности и да ги даде, за да „не се случи нещо лошо на семейството ѝ“. Последвало второ обаждане от мъж, който се представил за полицай. Обяснил, че са засечени телефонни измамници, посъветвал я да запази самообладание, да прибере всички пари и ценности, които има, в една торбичка. Накарал я да преброи парите и да опише какви точно са златните накити.

Ценностите трябвало да прибере в хладилник, да затвори всички прозорци и да заключи всички врати, тъй като вероятно измамниците са агресивни. Малко по-късно същият мъж се обадил отново с информацията, че предстои операция по задържането на извършителите и помолил жената да съдейства. Дал ѝ указания да завърже торбичката с парите и златото на входната врата и бързо да се прибере, тъй като измамниците са опасни и може да има стрелба при задържането им.

С идеята, че помага на полицията, жената сложила в найлонова торба 750 лева, около 20 г златни накити, вързала я на входната врата и се прибрала. В поредно обаждане мнимият полицай я похвалил, че е свършила чудесна работа. Съобщил ѝ, че близо до дома ѝ измамниците са установени и задържани, дори са простреляли в крака един от тях. Жената обаче се усъмнила, защото не чула изстрел на тихата уличка, на която живее. Излязла навън, видяла, че торбата я няма и подала сигнал в полицията.

Незабавно по сигнала са предприети множество издирвателни действия. В хода на оперативната работа било изяснено, че в града е забелязан автомобил „БМВ“ с търговищка регистрация. Информация за колата веднага била подадена на полицейските служители в Търговище. Благодарение на бързата им реакция превозното средство било спряно за проверка. Вътре били установени двама мъже и една жена. При претърсване в колата са намерени малко над 700 лева и златни накити, които отговарят на описаните от 66-годишната жертва на измамата.

Престъпниците са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. Изяснява се съпричастността им към подобни престъпления на територията на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АК 47

    10 0 Отговор
    Докато не вкарат някой от м....лите за 10 години,няма да се спре с тези издевателства над възрастните хора!Как не хвана аз един дебелак като този от телавизията,ще му направя неща,след които няма как да го оставя да се върне.
  • 2 Антей

    12 0 Отговор
    Ами Великден е! Отрежете им яйцата, боядисайте ги и им ги подарете. Сигурен съм, че повече няма да правят така!!! :)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.