Last news in Fakti

11 Май, 2017 18:47 17 737 22

Момиче от интернат обезглави мъж, намериха главата му в съседен двор

  • момиче-
  • интернат-
  • обезглави-
  • мъж
Момиче от интернат обезглави мъж, намериха главата му в съседен двор - 1

Закриване на Социално-педагогическия интернат в Драгоданово искат жителите на селото, заради смъртта на 63-годишния Георги Кънев.

Хората са започнали подписка за закриване на интерната. В понеделник мъжът е бил открит обезглавен в изоставена къща. Главата му е била открита в съседен двор. Смъртта, според съдебния лекар, е настъпила два дни по-рано – на 6 май. Според жителите на селото не става дума за нещастен случай, а за убийство.

Кметът на Драгоданово Станчо Станчев, бивш разследващ полицай, поясни, че според първоначалната версия Георги Кънев е загинал, падайки върху счупен кинескоп на телевизор.

В хода на следствието стана ясно, че 13-годишно момиче от интерната е срещнала мъжа в къщата и след спор между двамата, го е бутнала, а той е паднал върху счупения телевизор. Жителите на селото коментираха, че настанените в интерната около 30 деца, безконтролно излизат от сградата, крадат, държат се непристойно, проституират, нападат възрастни хора и животни, и вандалстват.

Изоставената къща, където е бил открит мъртвият мъж, е била използвана като място за проституция. Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Руси Русев коментира, че случаят се разследва, назначен е наблюдаващ прокурор, но все още няма повдигнато обвинение, информира "Фокус".

За закриване на интерната настоя миналата година и омбудсманът Мая Манолова. Мотивите й бяха лошите битови условия, занемареният учебен процес, безцелно пропиляване на времето на тези деца, липса на лично пространство, на джобни пари и на перспектива пред децата, въдворени там.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аполон

    72 31 Отговор
    Е това са ЕВРОПЕЙСКИТЕ цености и евро атлантическата ориентация драги жалки хорица .

    Коментиран от #9, #16, #20

  • 2 КГБ

    104 1 Отговор
    Миналата седмица един се „самоуби" според полицията, като сам си привързал акумулатор и ... го намерили в язовир, сега друг паднал на парче стъкло и се самообезглавил. По глупотия с тест ли ги избират тези разследващи или?????

    Коментиран от #3

  • 3 benji

    105 1 Отговор

    До коментар #2 от "КГБ":

    На всичкото отгоре, като си отрязал главата на кинескопа главата му отскочила в съседния двор.
    Тея, вече съвсем ни взеха за мезе.

    Коментиран от #13

  • 4 666

    62 1 Отговор
    На прокурорите ли не им се занимава, полицаите ли не искат да им се развали статистиката.... Абе какво стана със случая в Приморско с един готвач май беше? Там един съдебен лекар подписал, че чилякът е починал от инфаркт, полицаите потвърдили, а излезе, че собственикът на заведението го е застрелял. Задържаха собственика и след 2 седмици го пуснаха. В някоя друга държава да има диагноза "9 мм инфаркт"?
  • 5 Верка

    17 24 Отговор
    А не мислите ли че може стареца да е посегнал на момичето или да не си е платил за услуги извърщени от момичето,по селата където има такива интернати има доста случаи на изнасилени девайки от разни мераклии.
  • 6 БАЙ ГАН4О

    23 7 Отговор
    Европейска работа ,трябва обаче масово да става,че иначе от Брюксел ще ни се карат началниците,нали Бойко.
  • 7 Зевзек

    45 1 Отговор
    Егати падането, егати кинескопа....
    главата чак в друг двор????
    е това ако не е нещастен случай....
    пък и те полицаите никога не са закриляли проституцията
  • 8 беден чиляк

    27 14 Отговор
    ТАКА Е, ВЗЕМАТ НИ ЗА МЕЗЕ ПОСТОЯННО. ДЪРЖАВАТА СЕ КРЕПИ ИЗКУСТВЕНО ЗА ДА НЕ ПАДНА ОТ ПРОГНИЛИТЕ СИ СТРУКТУРИ..... ТРЯБВА НИ ПУТИН ДА НИ ОСВОБОДИ.....

    Коментиран от #12, #14, #21

  • 9 ЯК КАРАЧ

    32 9 Отговор

    До коментар #1 от "Аполон":

    Абсолютно си прав колега. В тези интернати растат само бъдещи главорези, наркомани, крадци и убийци. От тези деца не стават хора, няма и как да не бъде така. Където и да преместят интерната, проблема си остава същия. Изхода е само един- концлагери и бачкане в урановите мини доживот. Диктатура му е майката, а не демокрация. Ей до това водят европейските ви ценности господа.
  • 10 Кирил Младенов

    13 8 Отговор
    Концлагер за тази човекоподобна маймуна, но такъв за изтребление.
  • 11 Написано от #9.

    34 4 Отговор
    Не са виновни тези нещастни деца.Виновниса тези които ги раждат,и ги захвърлят без майчина отговорност.
  • 12 Отвориочи

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "беден чиляк":

    Браво истина е.....много си прав....
  • 13 Соло

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "benji":

    Няма правилният закон. Ако разследващ не иска да установи истината по лични мотиви или по нареждане на висшестоящо лице, моментално дисциплинарно уволнение и отнемане правото да заема такава длъжност! А да видим тогава дали няма да излязат наяве хиляди престъпления от десетилетия и насам? А в случая наистина ни маймунясва някой - дори и да падне върху счмупхен кинескоп и да си пореже врата, няма да си отреже главата. Тук често интереси определят и правосъдните дела.
  • 14 Соло

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "беден чиляк":

    Мислиш ли, че ако Путин бе шеф щеше да е нещо по-различно? Проблема е в ненаказуемостта на длъжностно лице, в законодателите и законодателството, а не в Президента. И Путин да е, няма как да огрее и оправи нещата. А онези, които правят законите не искат да се оправи. Защо не гласуват например тежки наказания за длъжностно лице, извършващо укривателиство или промяна на факти по нареждане на висшестоящо такова и на самото висшестоящо лице? А неща някой шеф тогава нареди на подчинен да си трайка, а подчинения да си трайка от страх за заплатката...? Като изправиш до стената 10-ина такива шефчета и нещата ше влязат в релси. Ала няма желании.
  • 15 гощо

    15 1 Отговор
    И като го затворят този дом къде ще пратят децата?!?!? И като са такива хулигани кой ще ги вземе в приемно семейство?!?!?
  • 16 Геро

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Аполон":

    Ти имаш ли предложение по въпроса или си плямпаш от "любов към спорта" просто??
  • 17

    13 4 Отговор
    Това е абсурдно бе, как ще се обезглави само с падане върху счупен кинескоп, да се заколи евентуално да, но да се обезглави, тва да не е гилотина бе!?!?!?
  • 18 Нищо не е такакакто изглежда

    7 6 Отговор
    Бог знае как я е тормозил...Сигурно и е досадил...
  • 19 Меркел

    18 5 Отговор
    Въпросът е как този 63 годишен мъж е бил в тази къща, защо е бил при 13 г. ( непълнолетно) момиче? Вече като Ви е ясно питам - кой събира парите на тези момичета след като спят с такива дедовци? Има още 100 въпроса, но са безмислени, защото няма държава! Това 13 годишно дете от интерната смятате ли какво е преживяло, за да заколи този мъж? Отговор - НЕ ВИ ПУКА, ВАЖНА Е НОВИНАТА, НЕ ИСТИНАТА!!!
  • 20 ами

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Аполон":

    Жалък каскет, а при комунизма интернати нямаше, така ли? На всички простаци и неудачници все ЕС ви е виновен!
  • 21 ами

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "беден чиляк":

    Няма нужда да чакаш Путин да те освобождава: чемодан-вокзал-россия! Аз НЕ ЖЕЛАЯ ПАК да ме освобождават освободителите с вонящите сапоги, а и няма как да стане това, защото България е член на НАТО и ЕС, набийте си го в безроднически кратуни!
  • 22 Деси

    2 0 Отговор
    Тази история прилича удивително много на убийството на Боньо Фаса от 18 годишната Мария Гиздева в Стара Загора. Пресата упорито се опитваше да убеди читателите, че Мария се опитала да се спаси от изнасилване въпреки че не бяха намерени никакви следи от изнасилване - вероятно са се скарали за заплащане на услугата.