Last news in Fakti

21 Май, 2017 13:51 2 184 2

МВР с акция срещу гонките на пътя

  • акция-
  • мвр-
  • гонки
МВР с акция срещу гонките на пътя - 1

МВР с акция срещу нелегалните гонки. От началото на годината досега са засечени седем опасни надпревари по пътищата на страната.

Най-предпочитаните „писти” в София са булевардите „България”, „Околовръстен път”, „Цариградско шосе”.

По данни на Национална полиция от началото на годината за цялата страна са установени 13 случая с нерегламентирани състезания на пътя. Най-много гонки такива са организирани в Стара Загора – 6 , в Пловдив - 4 , а в София засега не е засечена нито една, съобщи Нова тв.

Санкциите при участието или организирането на гонки са лишаване от правото на управление на превозно средство в рамките на 12 месеца и глоба от 3000 лева.

Черната статистика показва, че водачите на мотори са най-честите причинители на инциденти на пътя. От началото на 2017 г. са регистрирани 13 тежки пътнотранспортни произшествия, седем от които – с участието на мотористи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    2 2 Отговор
    Има още една писта, която често се използва, ама само полицията в гр. Козлодуй не я знае.
    Става дума за пътя от дискотеката на Главчо към АЕЦ до "Матеев геран".
    Ама това е тайна.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.