Last news in Fakti

25 Май, 2017 17:24 1 466 0

Задържаха британец с европейска заповед за арест в Самоков

  • британец-
  • еза-
  • самоков
Задържаха британец с европейска заповед за арест в Самоков - 1
Снимка: Shutterstock

Британски гражданин е бил задържан на 16 май 2017 г. в РУ – Самоков. 64-годишият Р. В. Ф. Д. е обявен за международно издирване от британските власти с Европейска заповед за арест. Това съобщиха от Апелативната прокуратура.

Същия ден в Окръжна прокуратура - София е бил получен от „Сирене – Великобритания“ превод на български език на издадената от окръжен съдия в Магистратския съд в Уестминстър Европейска заповед за арест за задържания британски поданик.

С постановление на СОП лицето е било задържано за срок до 72 часа, във връзка с процедура по ЕЗА. Впоследствие от държавното обвинение е било депозирано искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на чуждия гражданин и образуване на съдебно производство по изпълнение на ЕЗА.

С протоколно определение спрямо Р. В. Ф. Д. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА