Last news in Fakti

26 Май, 2017 08:26, обновена 26 Май, 2017 10:19 2 733 1

Арестуваха гранични полицаи за трафик на мигранти

  • трафик-
  • мигранти-
  • арестуван-
  • полицай
Арестуваха гранични полицаи за трафик на мигранти - 1

МВР проведе мащабна акция против група, която се е занимавала с трафик на нелегални мигранти. В нея имало и двама гранични полицаи. Те са задържани. Това съобщи министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред БНТ.

Радев съобщи, че операцията са води от прокуратурата. Работят експерти от ДАНС, СДВР и от вътрешния отдел на МВР. Става въпрос за голяма сума пари, свързана с каналджийството, каза още той.

“Всички замесени отдавна се следят. Надявам се, че всички ще бъдат докрай намерени и ще понесат отговорността съгласно закона. Работи се по сигнал”, уточни вътрешният министър.

По информация на Нова тв един от задържаните е работил на Летище София, откъдето е минавал трафикът. Бил е задържан в момент, когато се е договарял на улицата.

Задържани са чужденци и трафиканти. Престъпната група е действала от няколко месеца.

Това е първата акция за разбиване на канал за трафик на мигранти през летището. Тя е продължила с претърсване на адреси.

Валентин Радев коментира и темата за повишаване на заплатите на служители в МВР като заяви, че финансовите стимули на служителите се наричат работна заплата. "Засега проблем със заплатите нямаме”, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сергей

    0 0 Отговор
    Когато не се отчитат на горните етажи бързо им скалъпват акцийка ;)