Last news in Fakti

9 Декември, 2011 10:17 1 227 3

Няма виновен за убийството пред „Соло“

  • соло

Съдът оневини единствения обвиняем

Няма виновен за убийството пред „Соло“ - 1
Снимка: БГНЕС

Две години след двойното убийство пред столичния клуб „Соло“ виновни за трагедията няма. Днес състав на Софийски градски съд призна за невинен единствения обвиняем - 24-годишния Илиян Тодоров. Съдът отмени и наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”.

На 18 април 2009 г. около 4 през нощта след спречкване между две младежки компании Кирил Въжаров и Васил Александров бяха прободени смъртоносно с нож в гърба. Техният приятел Кирил Димитров е ранен.

Според прокурорката става въпрос за умишлено убийство по хулигански подбуди. Майките на убитите момчетa поискаха най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Според защитата доказателствата срещу Илиян Тодоров не са безспорни.

Доводите на съда са, че ножът, с който е извършено убийството, е различен от ножа, приложен по делото. Това става ясно от двете експертизи, които са били направени. Те показват, че с всеки един такъв нож може да се нанесат такива прободни рани – това сочи първата експертиза. Втората експертиза казва, че ширината на приложените образци сочи, че нараняванията щяха да бъдат други, ако са извършени с такъв тип нож.

Според съда не са събрани категорични доказателства, дори и косвени, за вината на Илиян Тодоров. Казусът е такъв, че няма как да се сформират категорични доказателства.

Магистратите се позоват и на видеоматериала, приложен по делото, на което се вижда добре подсъдимият, тъй като е облечен с бяла риза. Камерата показва, че Тодоров се качва в такси, а не показва действие, което може да се оприличи на ръгване.

Роднините на жертвите бяха изключително разстроени от оправдателната присъда. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАЛОУМЕН

    0 2 Отговор
    Това се казва БЪЛГАРСКО правосъдие.А и 13-та заплата си гласуваха.Наглост, простащина.Май ще ставам юрист.Пък нека съм боклук, нали ще си живея добре.
  • 2 Хю Хефнър

    0 0 Отговор
    Култът към голотата набира скорост,особено сред западните общества,където монокините са забранени,камо ли нудизма,а мъжете вече могат да се появят на плажа само с бермуди до под коленете!А иначе бълват порнография в какви ли не форми и какво се опитват всъщност,да правят от нормални хора ч........ии и да печелят от това!Аз самия така забогатях:-)))!
  • 3 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    kato niama dostatachni dokazatelstva niama prisada.