Last news in Fakti

10 Декември, 2011 15:35 1 201 5

Цветанов: Организираната престъпност е овладяна

  • цветанов-
  • соло

Съдът трябва да отговаря на очакванията на обществото, смята министърът

Цветанов: Организираната престъпност е овладяна - 1
Снимка: БГНЕС

Убеден съм, че съдебната система трябва да бъде такава, че да отговаря на очакванията на обществото. Да се ръководи единствено от върховенството на закона и да играе своята превантивна роля. Това заяви в Плевен вицепремиерът Цветан Цветанов, помолен да коментира оправдателната присъда по делото "Соло", предаде БТА. Цветанов е в града по повод тържествата, посветени на 134-годишнина от освобождението му.

Когато има справедливост, правораздаване, което съответства на всички доказателства по едно разследване, тогава ще се изгради и по-добър имидж на българската съдебна система, добави той. Няма как да обясним на българските граждани, че за тези 20 години разследващите органи не са успели да намерят достатъчно доказателства, за да могат да бъдат осъдени тези, които доведоха държавата до това състояние, в което се намира, смята вътрешният министър. Той отказа да дава оценка на конкретното дело.

Цветанов заяви още, че системният подход на правоохранителната система е привел в известност целия криминален контингент и не допуска среда, която е била добра за наркоразпространителите. По думите му те се неутрализират от МВР и вече не се допуска да се появяват „емблематични фигури като фигурите на прехода - Доктора, Самоковеца и Руснака“. Според министъра организираната престъпност е овладяна и в голямата си част е неутрализирана.

Вицепремиерът коментира и последните решения на Европейския съвет. „Убеден съм, че с динамичните срещи, които правят лидерите на Европейския съюз, ще допринесат за по-бързото намиране на правилния изход и излизане от тежката криза, която в момента изживява цяла Европа“, посочи той.

По думите му събитията са доста динамични и проблемите са свързани с финансовата дисциплина, която трябва да спазват всички държави. Всяка една от страните от ЕС се стреми максимално да участва, активно, в запазването на финансовата дисциплина, смята Цветанов.

България е страната, която може да бъде давана за пример и съм убеден, че и останалите държави също се стремят към подобна финансова дисциплина, бе категоричен той. Ще се стремим и ние като правителство и като част от ЕС да участваме активно в тази политика, добави вицепремиерът и министър на вътрешните работи.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цеце

    0 0 Отговор
    овладяна, ама в квартала пак са си тия дилърите ,които си бяха и преди
  • 2 Юриста

    0 0 Отговор
    Ако съдебната система е такава,каквито са очакванията на обществото,първо Ц.Цветанов щеше да влезе за дълго в затвора за корупция и пране на пари.
  • 3 Бандюга

    2 0 Отговор
    Овладяна= всички си плащат редовно колкото трябва, където трябва, т.е. на...е сещате се.
  • 4 мандиго

    0 0 Отговор
    лъжа.нагла лъжа.да попита обикновените жители на села и градове,беззащитните срещу крадци,насилници,убийци.и това се засилва с всеки изминат ден.как не спряха да лъжат.лъжата, кражбите, некадърността и наглостта са емблема на това правителство.
  • 5 Петър

    0 0 Отговор
    Не е овладяна, а пренасочена към касичките на тези нагли бг предатели, които ни задръстиха с пропаганда и си мислят, че като лъжат непрестанно ще има дълготраен ефект, но скоро всичко това ще се обърне срещу тях! Основен принцип в МВР е началниците да се обкръжават с по-прости и глупави хора, за да не могат да ги засенчват, а на Бойко явно толкова му е било трудно да си направи такова обкръжение, че се е спрял на тези измислени министри и грозни жени, а за Цветанчо просто нямам думи. Единствен Плевнелиев се различаваше от тези простаци и надути глупци и те побързаха да го издигнат, за да не им пречи.