Last news in Fakti

9 Декември, 2011 11:01 1 031 0

Злато за 50 хил. лв. хванаха митничари

Бижутата и монетите са с общо тегло 648,05 гр.

Злато за 50 хил. лв. хванаха митничари - 1
Снимка: Агенция "Митници"

Златни бижута с изключително висока проба задържаха митническите служители на Капитан Андреево, съобщават от Агенция „Митници“. Задържаните от митничарите вчера следобед златни бижута и монети са с общо тегло 648,05 гр.

Ценностите са били пренасяни от пътничка в международен автобус, пътуващ по редовна линия Турция-България. 56-годишната жена от Търговище не е декларирала пренасяните златни накити.

При проверка на куфара й обаче митническите служители са открили на дъното му, скрити в найлонови и платнени чанти, единайсет кутии със златни гривни, колиета и пръстени. Митническите служители са открили и различни златни монети, декорирани като сватбени подаръци според съществуващи традиции.

Пътничката обяснила, че постоянно живее в Турция и ценностите са нейни, но си ги носи в България „поради страх от кражби".

Веднага е направена експертиза от вещо лице, което е установило, че голямата част от накитите (613 гр.) са от 22-каратово злато. Малка част от бижутата (34 гр.) са от 14-каратово злато. Заради високата им проба общата оценка на накитите и монетите надхвърля 48 000 лева.

Златните изделия са задържани. Срещу жената е съставен акт за митническо нарушение.

Само през вчерашния ден митническите служители задържаха 1,723 кг. златни накити при две нарушения на Валутни закон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА