9 Декември, 2011 13:25 1 547 0

Хванаха фалшификатори на документи в Габрово

  • фалшификатори-
  • габрово-
  • фалшиви документи
Хванаха фалшификатори на документи в Габрово - 1
Снимка: МВР

Служители на териториалното звено на ГДБОП в Габрово задържаха двама мъже, занимавали се с фалшифициране на документи, съобщиха от пресцентъра на МВР. В операцията са участвали и служители на ОДМВР-Габрово, тя е проведена под ръководството на районната прокуратура.

Местните антимафиоти работили от няколко месеца по сигнал за престъпна дейност, свързана с изготвяне на неистински официални документи – дипломи за основно, средно, полувисше и висшеобразование, различни видове удостоверителни документи, касови бонове, използвани за теглене на ДДС. В хода на разследването те влезли в следите на двамата местни жители В.Н. /45г./ и Р.И. /47г./ от Габрово и ги задържали.

При претърсване на адреси, собственост и  ползвани от тях, разследващите открили множество лаптопи с файлове, съдържащи  лични данни на лица и подготвени бланки на различни видове удостоверителни документи, химически материали -бои, лепила, CD, празни бланки от специална хартия, компютърна техника, флаш памети. Иззети са и голямо количество цветни снимки, бележници с  лични данни, холограмни ленти, калиграфски инструменти, симкарти, пишеща машина, с която са попълвани празните бланки.

По данни на експертите, намерените неистински документи са с много добро качество. До настоящия момент са установени изработени фалшификати на над 30 български граждани, живеещи на територията на страната и в чужбина.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, по случая в областната дирекция е образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА