Last news in Fakti

24 Юли, 2017 15:44 1 661 6

Ромка задушила бебето си с чорап в устата, за да спре да плаче

  • дете-
  • удушено-
  • ромка-
  • стамболийски
Ромка задушила бебето си с чорап в устата, за да спре да плаче - 1
Снимка: Блиц

Никога досега не съм била съдена, не знам какво да кажа. Това бяха единствените думи пред съда на 18-годишната Гергана Петрова Благоева. Младата ромка е обвинена в умишлено убийство на момиченцето си.

Преди дни Анка, на година и 10 месеца, бе открита мъртва в изоставена сграда в центъра на Стаболийски с натъпкан чорап в устата. Според прокурора убийството е умишлено, има доказателства, че детето е било малтретирано и Гергана го е възприемала, като тежест. Свидетелства за това е дал мъжът, с когото майката е живеела. В съда стана ясно още, че тя е с основно образование, завършила е девети клас.

Родена е в монтанското село Мрънчево, живяла е в София и последно в Стамболийски, съобщи Блиц.

Адвокатът, който е служебен, заяви, че действително детето е издъхнало в ръцете на майката, но според клиентката му, тя не се опитвала да го убие, а му натъпкала чорапче в устата, за да спре да плаче и защото много повръщало.

Детето имало заболяване на дихателната система. Според адвоката действията на майката били неадекватни, защото тя хем не е потърсила лекарска помощ, когато то започнала да посинява, хем опитала да го спаси.

Според защитника на Гергана трябва да бъде направена съдебно-психиатрична експертиза и тя да бъде настанена за принудително лечение.

Ако ромката бъде счетена за виновна, я очаква затвор между 15 и 20 години или доживотна каторга, без право на замяна. Гергана е оставена в ареста, защото Окръжният съд в Пловдив счете, че има шанс да се укрие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 me be re

    8 0 Отговор
    За такива задължителна кастрация
  • 4 Рон

    3 1 Отговор
    Чорапа е на бащата,не бил пран никога
  • 5 Роман дизел

    2 0 Отговор
    Ако беше хвърляло здравното министерство презервативи на циганската махала нямаше да се стигне до това.
  • 6 Бай Тошо

    0 0 Отговор
    Там е и грешката на държавата ни, не трябва да ги съди а напротив , трябва да ги насърчава в това, иначе ще ни завладеят и тогава ще е страшно