Last news in Fakti

14 Декември, 2011 15:26 911 3

Проверяват алибитата на трима за палежите в София

  • палежи-
  • коли

Някой иска да наложи страх и притеснение в българските граждани, заяви вътрешният министър

Проверяват алибитата на трима за палежите в София - 1
Снимка: БГНЕС

Предприети са допълнителни мерки относно охраната на обществения ред в столицата във връзка със зачестилите палежи на автомобили. Това съобщи пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. В днешния ден се проверяват доста сигнали. Работи се много активно и се надяваме да има реални резултати скоро, каза Цветанов.

До момента има задържано едно лице със 72-часова мярка. Други три лица са приведени тази нощ в Районни полицейски управления. Те са носили със себе си бутилки със запалителна течност. Изчистват се техните алибита. По първоначални обяснения едното от лицата е казало, че запалителната течност е за автомобила му, а другото - за печката му. Ако се установи, че това е така, те ще бъдат освободени.

Проверяват се всички информации. Полицията работи по много други сигнали, които постъпват, добави Цветанов и призова гражданите да съдействат максимално. Там, където видят нещо съмнително и свързано с подобен вид престъпна дейност, да се обаждат в полицията.

По думите на министър Цветанов полицията се опитва да предотврати това, което някой иска да наложи като страх и притеснение в българските граждани. Той поясни, че някои от случаите са чисто криминални, а други са на граждани, които нямат нищо общо със задължения и взаимоотношения с престъпния свят. МВР се стреми да неутрализира всички тези, които вършат умишлено такива престъпления.

По-късно в Кърджали Цветанов заяви, че не е изключено дела в съдебна фаза като "Килърите", "Наглите" и "Октопод" да са замесени в палежите на коли. "Организираната престъпност е един от факторите, които биха могли да провокират палежите и дестабилизацията на столицата", заяви министърът.

Само преди четири дни Цветанов декларира пред журналисти, че "организираната престъпност е овладяна и в голямата си част е неутрализирана".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хау

    0 0 Отговор
    Сега капитализират с политически репрерсии сигурно.

  • 2 Петър

    1 0 Отговор
    Г-н Цвъц Цвъц, медиите са ваши и ги помолете да ви снимат от по-далече, че от близо много сте нелицеприятен, с тези събрани близо, умно гледащи очи, това ниско и малко челце. Използвам случая да ви попитам, защо след победата на изборите Росен се впусна в прегръдка и вие го вдигнахте, а с Фидосова не го направихте, нали сте всемогъщ и сте на Зевс дясната му ръка?
  • 3 иван калайджиев

    0 0 Отговор
    ЧИЧКО ТРЕВИЧКО на това нещо ми прилича отблизо