Last news in Fakti

16 Август, 2017 15:34 5 854 15

Прокуратурата: Търсим дъщерята на Цветан Василев за пране на 2,6 млн.лв.

  • цветан василев-
  • дъщеря-
  • радост василева-
  • ктб-
  • пране на пари
Прокуратурата: Търсим дъщерята на Цветан Василев за пране на 2,6 млн.лв. - 1

На 15 август е повдигнато обвинение на Радосвета Василева за пране на пари в особено големи размери – 2 645 179 лв. при условията на продължавано престъпление- престъпление по чл. 253 ал.5 вр. ал. 4 вр. ал.1 и 2 вр. 26 ал. 1 от НК. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Първа новината съобщи съпругата на Цветан Василев в открито писмо до президента Румен Радев.

Часове след като то беше публикувано в медиите, от прокуратурата признаха, че привличането на дъщерята на Цветан Василев е извършено задочно по реда на чл. 269 ал.3,т.4 б.а НПК в присъствието на упълномощен от Василева адвокат. По отношение на Василева с постановление от 15.08.2017г. е разпоредено задържане за срок до 72 часа от установяването й с оглед осигуряване явяването й пред съда по реда на чл. 64 ал. 2 от НПК.

В хода на разследването са изпратени две призовки на актуален адрес на Радосвета Василева за явяването и пред разследващия орган съответно на 02.08.2017 г. и на 07.08.2017 г., като от съпровождащата ги докладна се установява , че по данни на охраната на адреса тя живее там, но от дълго време отсъства и призовките ги получава адвокат. По делото са изискани и приложени всички необходимите справки от проведеното издирване на лицето в страната. Видно от тях Василева е напуснала пределите на Р България на 16.08.2016 г. и до този момент няма регистрирано влизане.

Тъй като въпреки положените усилия от стана на разследващите органи, местонахождението на Радосвета Василева не е установено, тя е обявена за общодържавно издирване и спрямо нея на 15.08.2017 г. е издадена Европейска заповед за арест. Предприетите спрямо Радосвета Василева процесуално-следствени действия са съобразно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс и постановеното спрямо нея задържане е обусловено от неявяването й пред разследващите органи и неустановяване на местонахождението й.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опа опа

    15 4 Отговор
    Отчаян ход на дебелите тоя закон магнитски явно сериозно ги е уплашил и мача става интересен
  • 2 сериозно ли

    15 0 Отговор
    Това изявление на прокуратурата е много глупаво макар далеч да не симпатизирам на Василеви. От момента на първата призовка от 02.08 до Европейската заповед за арест от 15.08 няма изминали 2 седмици, а всичко се случва в най-отпускарския месец, когато е повече от нормално човек да отсъства 2 или повече седмици от актуалния си адрес.
    По този глупав пример всеки, който е търсен за справка за нещо може да се озове с белезници при кацането си на летището, след приключването на отпуска.
  • 3 PST

    11 2 Отговор
    С тази ли прокуратура ще поемаме председателството на ЕС ? А чужди служби ни посоч. Бисеров за пране на пари . но прокур. за такива обвин. на хора от КОЙ не се задеиства !
  • 4 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 1 Отговор
    И аз искам да крада
  • 5 Име

    3 2 Отговор
    Много скромно ... 2-3 милиончета само ...
  • 6 Бай ганьо

    1 5 Отговор
    Много тъп народ сме не ви ли писна от крадци ако аз мога да я накажа ще е замбия един Кол в газа там да изсъхне на хората пред очите
  • 7 Garrincha

    3 0 Отговор
    Ааа, ниье възможна таз работа ....
  • 8 Bai hui

    3 0 Отговор
    Абе що са прайм на загрижени къде са парите на ктб. Баща и раздал 2-3 милиарда несъбираеми кредити,и откраднал 200 000 000 лично,че сега ще се правим на еркюл поаро,да раследваме видиш ли кво намазала дъщерята покрай тате.И пак за кой ли пореден път ще гоним михаля да разследваме някой който е някъде по бахамите,малдивите,или пък в канкун Мексико от кадето няма екстрадация.
  • 9 Bai hui

    2 0 Отговор
    Абе що са прайм на загрижени къде са парите на ктб. Баща и раздал 2-3 милиарда несъбираеми кредити,и откраднал 200 000 000 лично,че сега ще се правим на еркюл поаро,да раследваме видиш ли кво намазала дъщерята покрай тате.И пак за кой ли пореден път ще гоним михаля да разследваме някой който е някъде по бахамите,малдивите,или пък в канкун Мексико от кадето няма екстрадация.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вили

    5 0 Отговор
    Ще съдят тези които са дали парите. Тези които са взели и скрили парите няма да ги съдят. А това е вид кражба.
  • 12 Цветовъртеж

    4 0 Отговор
    Защо през цялото време ни занимават с Цветко, той е само изпълнителят, защо не се гонят до дупка всички, които извлякоха милиони от банката. Ясно за него, че не е цвете за мирисане, ама за другите кога ще прочетем как са тормозени да върнат парите?!? Или статиите за него са само за отвличане на вниманието?
  • 13 9-вет грама е най ефектната прапрограма.

    1 0 Отговор
    За сега е постой не спеши.
  • 14 Милен

    2 0 Отговор
    Аз ли си губя разсъдъка или прокуратурата своя? А на въпросът защо Василев, а сега и семейството отговорът е защото трябва. Да! Трябва все някой да го отнесе. А парите не са загубени. Не се безпокойте. Те са в нечия сметка и собствениците на тези сметки с в държавния обор наречен парламент.
    А имало време когато там се разхождали хора, не еднокопитни и чифтокопитни с дисаги с пари; вече офшорки.
  • 15 СИГО БАРА ИГО ТОЧИ

    2 0 Отговор
    СЛАДУРАНА !!!