Last news in Fakti

20 Август, 2017 18:46 3 397 23

Румен Радев: Гарантирам сигурността на Цветан Василев

  • ктб-
  • румен радев:-
  • цветан василев

Условието е банкерът да се върне в България, за да даде показания за фалита на КТБ

Румен Радев: Гарантирам сигурността на Цветан Василев - 1

Ще гарантирам сигурността на Цветан Василев, ако се върне в България и даде показания в един публичен и открит процес за осветляване на сканадала с КТБ.

Това заяви президентът Румен Радев. Така в Ахелой той коментира откритото писмо на съпругата на банкера да се намеси в случая с фалиралата банка и защити дъщеря й, след като бе намесена и тя в делото. Държавният глава пристигна за честване на 1100-годишнината от победата на цар Симеон над визатнийците.

България не е президентска република и правомощията на президента са ограничени в съдебната власт, но знаете че аз разсекретих стенограмите от заседанията за КТБ, с което допринесох за осветляване на случая с банката - нещо, което моят предшественик упорито отказваше да направи, заяви пред 24 часа Радев

За пълната прозрачност около банката обаче като президент бил готов да гарантира сигурността на банкера, ако се върне и даде показания.

Радев заяви, че се надява правителството да инициира диалог с протестиращите в Слънчев бряг срещу акциите "Тишина".

Скандалът показа неща, които всички знаехме - че законите не се спазват и институциите не работят. Сутринта чух призиви за диалог и от министъра на туризма г-жа Ангелкова и се надявам да се изработят такива правила, които да не се сменят по средата на сезона, заяви Радев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайТози

    9 9 Отговор
    Да не е избегал да се връща бе?Наивник.
  • 2 Гаранция за потърпевшите дай а не Осветление

    8 3 Отговор
    Ние сме сме достатъчно осветени, ВЪЗМЕЗДИЕ И ПРАВОСЪДИЕ НИ ГАРАНТИРАЙ. МОЖЕШ ЛИ ? НЕ. НИЕ ГО НАЕМ ТУЙ ХИЛЯДА ПЪТИ. ПУДЕЛ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ИБЕ

    10 1 Отговор
    Радев, научи се на български: "инициира" не е българска дума, "започне" е българска дума, но няма нужда правителството да започне разговор с протестиращите, т.к. те не са държава в държавата, а правителството трябва да наложи върховентсвото на закона (заедно с прокуратура и съд) и да накара чиновниците да си вършат работата. Не е работа на вицепримиер да ходи като пъдар.
  • 5 САЩ

    19 2 Отговор
    Цветан Василев най-добре да не си идва, че няма кой да му гарантира каквото и да е било. Да вземем за пример Бисеров, ако беше съден в Италия, Франция, Германия и т.н. сега щеше да е в затвора. Така че ако Цветан Василев не иска да е виновен за Сапио, Балкан, Белене, Цанков камък, суджука на примиера, Бирата и опрасканите каки, по-добре да си седи в Сърбия. Най-добре САЩ да провери тази афера, така както ние не се справихме и с атентата на летището в Бургас.

    Коментиран от #16

  • 6 Генераль

    3 1 Отговор
    Ша гу уварда със самоуета
  • 7 Всики са отедин цирк и си знаят номерата

    3 0 Отговор
    Горят слабите бушони на зрителите, защото те не са в цирка на големите.
  • 8 Гостенин

    3 5 Отговор
    Моля ,не притеснявайте човека ,оставете да си харчи парите на воля .А и щерката оставете.
  • 9 Све

    11 0 Отговор
    Този пич може да прекара 70% от политиците, ако убеди Ц. Василев да свидетелства.
    Ще трябва да вкарат в затвора много политици и магистрати.
    ДРЪЖТЕ ПАЛЦИ
    Ц. Василев с удоволствие би станал защитен свидетел.
    Банката беше ограбена от една шепа хора.
    И парите са налице….
  • 10 Цариградско пак ще стане на дупки зимата

    0 10 Отговор
    С и без Радев Цветан Василев пак няма къде да ходи рано или късно, тук ще се прибере. Въпросът е какъв инструмент в ръцете на БСП ще бъде сега... А, че ще се прибере, е ясно (изчерпа услугите, които получи).
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кибик

    2 3 Отговор
    Кака Деси лично ще се заеме с охраната на Мустаканчо.
  • 13 Д-р Фройд

    4 3 Отговор
    Я да не обиждате президента
  • 14 onq s konq

    4 7 Отговор
    .аси президентското предложение-да не отиде Василев с милиардите си при братя Галеви,Веска Меджедиева и т.н. ,а да се довери на някакъв измислен льотчик че щял да го "опази" докато Цацаров го набута за неограничено време в панделата...Е такъв президент си избрахте,аре радвайте му си на промоция:)

    Коментиран от #17

  • 15 Кибик

    8 1 Отговор
    Публичен и открит процес е възможен ако с разседването се заеме холандската прокуратура, а съдийския състав е от Германия.
  • 16 Милен

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "САЩ":

    Какъв атентат в Бутгас бе?! Преди "атентата" Тиквата беше в окупирана Палестина, уж, за да договаря сирене за газ. Военнопрестъпникът Нетаняху му казал, че нечия глава трябва да гръмне, ако искаме да сменяме газ за сирене.
    И нечия глава гръмна. Защо НИТО ЕДИН не беше намерен да свидетелства на делото. Агенти на терористите от Мусад. Затова.
    Но виж как си имат отделен вход и охрана, като истински богоизбрани, ааа!?
    От Тиквата се искаше само едно. Не да се разследва, а да се обявят борците за свобода на Палестина Хизбола за терористична организация. НЕ БИ! И така трябва да бъде.
  • 17 Све

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    Парите от КТБ са си в България.
    Активите ги разграбиха за 20% от истинската цена , други унищожиха, цесии, кинтите , които са дадени на Б. Борисов, Доган, Пеевски, Сталийски…….
  • 18 ТОП

    1 0 Отговор
    Сега почваме молбите ли? Срамота!
  • 19 Дидо

    0 1 Отговор
    не само да даде показания, но и отговорността да си понесе тоя престъпник. стига сте го коткали все едно е света дева ненапита. айде, моля ви се!
  • 20 Иванов

    1 0 Отговор
    Не очаквайте от доказан престъпник и бандит като Цветан Василев да се прибере по свое желание в България, за да дава показания! Нали ще трябва да свидетелства и срещу себе си и своите далавери?!? Това няма как да се случи просто!
  • 21 Ицо

    0 0 Отговор
    Е що за глупост е това? Откъде накъде президентът ще поема ангажименти към престъпник номер едно???
  • 22 Макето

    1 0 Отговор
    Не вярвам крадеца Цветан Василев да се върне доброволно в България. По-скоро Радев трябва да действа за неговото екстрадиране от Сърбия, преди мустакатия тарикат да е забегнал завинаги за някоя далечна топла страна.
  • 23 Петър

    0 0 Отговор
    Василев и милиардите, дето ги източи от КТБ, няма да ги видим никога. Като препере всичко ще избяга надалеч.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове