Last news in Fakti

20 Декември, 2011 14:37 1 282 0

Красьо Черния не знаел, че се запознава с магистрати

  • красимир георгиев-
  • красьо черния

Делото за лъжесвидетелстване срещу Красимир Георгиев на финал

Красьо Черния не знаел, че се запознава с магистрати - 1
Снимка: БГНЕС

Станалият известен като „лобиста“ в съдебната власт Красимир Георгиев – Красьо Черния обясни днес пред съда, че когато запознавал с магистратите, не е знаел с какво се занимават. Впоследствие е разбрал от медиите за техните постове. Днес се състоя поредното заседание по дело срещу Георгиев за лъжесвидетелстване за познанствата му с магистрати.

Според обвинението Красимир Георгиев е излъгал прокуратурата, че не се познава с магистрати, но телефонни разпечатки показват, че е говорил с множество съдии и прокурори.

На днешното съдебно заседание той заяви, че не е бил наясно с какво се занимават магистратите, когато се е запознал с тях. Георгиев отрече да се познава с магистрати, които са му предлагали, или на които е предлагал пари

Той даде за пример запознанството си с магистрата Иван Димов, за когото си помислил, че е политик, а когато завързвал контакти със Стойко Стоев, Георгиев е знаел, че е магистрат, но впоследствие е разбрал, че е член и на ВСС. И двата магистрати бяха принудени да напуснат ВСС заради разразилия се скандал.

За познанството си със съдията от СГС Румяна Ченалова подсъдимият обясни, че когато тя се е местела от Стара Загора в София, той й помагал с намирането на квартира, тъй като се занимава със строителство. Бил помолен от съдийката да намери работа на сина й.

Красьо Черния категорично отрече и да е твърдял по време на свой разпит в Софийската градска прокуратура (СГП), че не познава магистрати, което би значело, че не е лъжесвидетелствал. Той каза пред съда, че прокурор Първолета Никова го е питала не изобщо за магистрати, а конкретно за такива, които да са му искали или предлагали пари. Оказало се обаче, че това не е записано в протокола за разпит, тъй като, според него, "случайно или не" не са били отразени въпросите на прокурорката.

Пледоариите и присъдата по делото за лъжесвидетелстване срещу Красьо Черния бяха отложени за 22 февруари. Срещу него има и дело за укриване на 95 хиляди лева данъци.

След като обвинителният акт за това бе внесен в Софийския градски съд, тогавашната комисия „Кушлев“ запорира имущество на плевенчанина за над 1 милион лева. Ако съдът го признае за виновен, Георгиев може да получи присъда от 3 до 8 години затвор.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА