Last news in Fakti

22 Декември, 2011 12:00 1 009 4

Цар Киро ще кара Коледа в затвора

  • кирил рашков-
  • цар киро-
  • катуница

Според експерти здравословното му състояние не е толкова тежко

Цар Киро ще кара Коледа в затвора - 1
Снмка: БГНЕС

Кирил Рашков ще прекара Коледа на топло. Цар Киро остава в затвора до 23 януари 2012 г, когато е заседанието на съда по делото, заведено срещу него за заканите за убийство. Районният съд в Асеновград не уважи искането на адвокатите на Рашков Хари Харалампиев и Даниел Ангелов за налагане на по-лека мярка "домашен арест", заради тежкото му здравословно състояние.

Пред съда бе представена тройната медицинска експертиза, подписана от кардиолог, ендокринолог и съдебен лекар от УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Тримата лекари се явиха като вещи лица на днешното съдебно заседание и заявиха, че здравословното състояние на Кирил Рашков към момента не е толкова тежко, но ако се влоши може да бъде преместен в стационара на затвора или в специализирано за лишени от свобода лечебно заведение в София.

"Призовавам съда да не се поддава на натиска на общественото мнение и да отмени мярката в по-лека - домашен арест", заяви адвокат Харалампиев в съдебната зала. Отказът на представителите на Темида да удовлетворят угодят на Рашков обаче извадиха от равновесие защитника и той сравни общественото мнение с "лека жена, която държи съдията за ръка".

На предишното заседание на 8 декември прокурорът по делото Калоян Димитров поиска тази експертиза, тъй като до момента по него са приложени само документи, показващи хроничните му заболявания, а не моментното му състояние, за което адвокатът му Даниел Ангелов твърди, че е влошено.

Тогава на влизане в залата Кирил Рашков каза само: „Сензация!“ След заседанието той показа среден пръст на събралите се стотина жители от Асеновград и Катуница пред Районния съд. Хората твърдят, че той дори ги е напсувал, когато е пристигнал. Те се обърнаха към премиера чрез медиите и попитаха къде е държавата в този момент и през изминалите години.

Районната прокуратура в Асеновград се самосезира заради непристойното поведение на Кирил Рашков пред съда. След като са проследили репортажи в медиите, обвинителите са поискали Рашков да бъде съден и за непристойно поведение и дребно хулиганство. Подобен случай имаше преди няколко години с Будимир Куйович.

По случая е образувано дознание и е назначена проверка за хулигански прояви. Иззети са всички записи от медиите, в които ясно се вижда, че на влизане в съдебна зала цар Киро псува жителите на Катуница, а на излизане от съда им показва неприличен жест - среден пръст.

Рашков е обвинен за отправените от него две закани за убийство- към настойницата на прегазения на 23 септември в Катуница Ангел - Иванка Петрова и към мъжа, с когото тя живее на семейни начала - Веселин Христов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Renault Megane 2

    0 0 Отговор
    ХАХАХАХХАХ дано получи "подарък"
  • 2 mak

    0 0 Отговор
    Г..ен циганин! Дигнат му е мерника вече !
  • 3 тъжен

    0 0 Отговор
    Леле,плаче ми се,разстроен съм до дън душа и се чудя как ще изкарам празниците,щом"царо е у пандизо"......
    Ми-дайте да му помогнем на човечеца-да му пратим някое и друго колетче с коктейлчета например или със снопчета "шашки"да речем,та белким спрем най-после да се вълнуваме и тревожим за
    незавидната орис на един въш..в смър..щ "Цар"!!!!!!!!
  • 4 соти

    0 0 Отговор
    Гьрбене само ГЬРБЕНЕ за всички М____ЛИ!!!!!!!!!!!!!