Last news in Fakti

29 Септември, 2017 18:05 1 932 12

Условна присъда за мъж, убил приятел по време на лов

  • условна присъда-
  • застреля-
  • лов

Една година и 10 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок наложи състав на Варненския окръжен съд спрямо 23-годишния Мехмедали М., който беше предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна по две обвинения – за причиняване на смърт по непредпазливост по време на бракониерски лов и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение.

На 26 октомври 2015 г. в землището на варненското село Цонево в местността „Малкият картал“ подсъдимият Мехмедали и приятелят му Салим С. отишли на бракониерски лов. Никой от двамата не притежавал ловен билет и разрешително за лов. Правото на ловуване се упражнява от лица, които притежават членска карта и билет за лов, заверени за съответната календарна година, както и разрешително за лов. Двамата не притежавали и разрешение за придобиване на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

В гората двамата приятели се разделили. Подсъдимият дочул шум и решил, че наблизо има дивеч. Стрелял по посоката на шума. Когато отишъл на място, установил, че приятелят му Салим лежи на земята и е ранен в главата. Повикал помощ, но въпреки положените грижи на лекарите, простреляният мъж починал.

Присъдата на Варненския окръжен съд е произнесена, след като 23-годишният подсъдим Мехмедали, който е с чисто съдебно минало, поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие, като признал вината си и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна. С присъдата си съдът уважи и гражданския иск на родителите на убития мъж в размер на 60 000 лева.

Съдебният акт подлежи на обжалване през Апелативния съд във Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪБ

    34 1 Отговор
    ......."по две обвинения – за причиняване на смърт по непредпазливост по време на бракониерски лов и за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение........"
    ЕВАЛА НА ВАРНЕНСКИЯТ СЪДИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??
    УБИЙСТВО, НЕЗАКОННИ ОРЪЖИЯ, БРАКОНИЕРСТВО И ..........1 ГОД.УСЛОВНО!!!!!!!!!!!

    НЕ Е ИСТИНА ПРОСТО КАКВО НЕЗЕМНО ПРАВОСЪДИЕ ИМАМЕ В БЪЛГАРИЯ...........
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 question

    27 1 Отговор
    Някой ще направи ли проверка на тези ,,НЕПОДКУПНИ''магистрати защо е отсъдена тази умопомрачителна присъда?
  • 4 Калпав Матриал

    28 0 Отговор
    Присъда за съдиите трябва да има!
  • 5 ШмъркАн

    21 0 Отговор
    Сигурно са съдили за това, че е ловувал без билет.
  • 6 ААА

    21 1 Отговор
    Само за притежание на незаконно огнестрелно оръжие, може да се лежи до 6год. Нерде боеприпаси , бракониерство , че и убийство. Обикновено това са и потомствени бракониери , и " занаята " се предава от баща на син, и са гътнали доста хайванчета , без оглед на размножителен период , женски , бременни , малки. Съдът се е изгаврил с тази "присъда" Ако беше в Америка щяха да му сумират всичките престъпления , да чукнат тотала , и от затвора нямаше да излезе.
  • 7 Госпожицата​.

    21 0 Отговор
    Абе вия добре ли сте в тая смотана държава, Убийство, бракониерски лов, притежание на оръжие и куп други нарушения и само това наказание,това е просто абсурдно
  • 8 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Ей това е новина ! Родените и възпитани в демократична България люде, имайки незаконни огнестрелни оръжия, тръгват на бракониерски лов и се избиват....И после демократичните съдии отсъждат.......
    Вярно било.... във Варна има съдии !!!
  • 9 Анонимен

    3 0 Отговор
    Тоя съдия да си хвърли дипломата и да се пръждоса от съда. Колкото взел, взел, халал да му са. Отсега не е нужен като съдия
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Stefko 88

    1 0 Отговор
    Леле , за толкова престъпления .... нищо . Е значи не е проблем нищо в тази държава няма да ти се карат много. Това се вика свободия. Аз ли съм най-тъпия да спазвам законите и да плащам данъци.
  • 12 Роман дизел

    2 0 Отговор
    Ако ваш "приятел" ви покани на лов не се съмнявайте кой ще бъде зайчето.