2 Октомври, 2017 12:07 9 401 4

Пребиха зверски младеж във Враца заради разкрития по наркоканал

  • дрога-
  • враца-
  • младеж-
  • побой

Илиян е наказан заради свидетелството си пред "Биволъ" за ОПГ

Малко след като "Биволъ" публикува разследване за нарко-канал за кокаин от Южна Америка към Европа, свидетелят Илиян Иванов беше жестоко пребит.

В края на юли в Швейцария е била арестувана като „муле“ пенсионерката Цветанка Евстатиева, пренасяла 700 грама кокаин в багажа си от Сао Паоло към България. Според свидетелството на нейния внук Илиян тя е била изпратена от криминално проявени лица от Враца.

Младежът е бил нападнат около 21 часа в четвъртък, 21-и септември пред блок №4 в ж.к. „Дъбника“ във Враца (публикацията на "Биволъ" излезе в 17 ч.). Той е бил причакан на метри от дома, в който живее, от група биячи.

Един от тях нанесъл силен удар с предмет върху главата на Илиян, той паднал на земята, а нападателите продължили да го бият и ритат. Докато го пребивали единият от тях повтарял на Илиян със спокоен глас да мълчи и да не говори повече. От тежките удари момчето е изгубило съзнание.

В Спешния център във Враца установяват, че Илиян е със счупена ръка и множество кръвонасядания. Предстои в понеделник той да бъде освидетелстван от съдебните медици, подал е и жалба в полицията.

"Биволъ" се свърза веднага с началника на ОДМВР-Враца и поиска младежът да бъде поставен под полицейска охрана. Засега обаче няма реакция от страна на властта.

Илиян е важен свидетел за сериозен канал за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа, за който има съмнение, че е под покровителството на високопоставени служители в системата на МВР.

Бездействието на институцията след като е сезирана от швейцарските власти и след публикацията на "Биволъ" косвено потвърждава тези съмнения.

С тази публикация се обръщаме пряко към главния секретар и министъра на МВР, за да се намесят и да гарантират живота и безопасността на Илиян, както и за стартиране на процедура за образуване на досъдебно производство за ОПГ.

При липса на реакция от страна на сезираните от нас институции и лица ще ги считаме за отговорни за посегателствата срещу всеки, който бъде заплашен или пострада от престъпната структура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    27 1 Отговор
    ДАНО САМО С ЕЛЕМЕНТАРНОТО ПРЕБИВАНЕ ДА СИ ОСТАНЕ МОМЧЕТО......, ЧЕ ТОВА МАФИЯТА ПО ДРУГ НАЧИН ГО НАКАЗВА.........
    ДАЙ БОЖЕ ДА СЪМ ЛОШ ПРОРОК!!!!!!!!!
  • 2 1313

    10 4 Отговор
    За да държите някого отговорен трябва да имате конкретни имена на отговорните служители.В България въпроса "КОЙ" е много недолюбван т.е. на никой не му дреме,защото е неясно кой е или ще е отговорен.
  • 3 боко тиквата

    15 5 Отговор
    Боко е обратен...
  • 4 Шаран БГ

    7 1 Отговор
    Стани свидетел в РБ, че да не видиш "бял ден" Няма значение за какво, къде и на кого.
    Достатъчно ти е само отношението и разкарванията от страна на разследващи и съдии !!Ставаш пишман, че си се родил.....
    А патилата на Илиян са нещо като "бонус" от страна на престъпниците.
    Стана страшно у нашенско! Той Веско Маринов да си пее - кой кого варди и Господ не знае !!!