2 Октомври, 2017 15:59 2 265 0

Гринго: Невинен съм, обществото ме направи черна точка

  • гринго-
  • софи маринова-
  • невинен-
  • престъпна група

Според прокуратурата гаджето на Софи наело хора, които да следят изнудвания бизнесмен

Бандата на възлюбения на Софи Маринова, по прякор Гринго, се увеличи до размерите на Организирана престъпна група (ОПГ).

Това стана ясно днес в Съдебната зала по време на гледане на мярката за неотклонение на айтозлията и на сочения за негов съучастник Стефан Сливков.

По думите Елка Добрикова при първоначалния си разпит Сливков обявил, че при престъпната схема участвали още трима души - Гринго и двама непознати за него мъже, предава "Флагман".

Държавното обвинение разкри още, че Давидов е ангажирал хора, които да наблюдават изнудвания бизнесмен Асен Атанасов Ариф.

Продавач в магазин за мобилни телефони пък заявил, че лично Гринго закупил GSM-а, от който е заплашван Ариф и в последствие е открит в Сливков.

Припомняме, че още на първата мярка за неотклонение в Айтос стана ясно, че 27-годишният мъж от Сандански е арестуван с белязани банкноти до ресторант "Хепи" в Бургас.

При първоначалния разпит Стефан категорично посочва Гринго като "мозъка" на схемата.

Само два дни по-късно обаче той променя коренно своите показания, твърдейки, че Ариф се занимавал с лихварство и му дал пари, след което поискал непосилна лихва.

Тогава започнал да изнудва айтоския бизнесмен.

"Тодор е невинен, той няма нищо общо, пуснете го на свобода", каза Сливков пред съда.

Според двамата адвокати на Гринго Станко Кралев и Красимир Кацарски оставянето на техния подзащитен в ареста едва ли не трябва да се тълкува като някаква репресия, спрямо известните хора у нас.

Защитниците разиграха версията, че едва ли не Гринго е изкупителна жертва и просто е искал да помогне на приятел в нужда.

Той лично посрещнал Стефан и го настанил в хотел срещу болница "Дева Мария" във Ветрен, където в този момент се намирала Софи Маринова.

Платил две нощувки от джоба си.

"Аз съм в ужасно здравословно и психично състояние. Задържан съм, защото съм невинен. Обществото ме направи черна точка. Моля за най-леката мярка. Аз съм певец, имам участия за година напред", обяви пред съда Тодор Давидов.

В 16:15 часа бургаските окръжни магистрати ще обявят своето решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА