Last news in Fakti

5 Октомври, 2017 12:27 2 074 4

Цигани потрошиха с камъни влак

  • цигани-
  • камъни-
  • влак-
  • кюстендил

Пътническият влак София-Кюстендил е бил обстрелван с камъни снощи при навлизане в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът е получен от началника на пътническия влак, който е съобщил, че са счупени 6 прозореца на композицията с размери 130/160 см.

Влакът е бил обстрелван с камъни при навлизане в Кюстендил в близост до ромския кв. „Изток“. Няма проникнали в купетата камъни и пострадали пътници.

РПУ Кюстендил работи по установяване на извършителите на деянието, уведомен е и дежурен прокурор.

Стотици хиляди лева годишно струват на държавата и БДЖ счупените стъкла на влаковете, замеряни с камъни. Само през 2016 г. са регистрирани над 70 инцидента.

Според машинистите такива вандалски прояви трябва да се наказват като тероризъм, а хвърлянето на камък по движещ се влак е равносилно на опит за убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 OMG WTF

    25 0 Отговор
    Ех чичУ... Прав беше, а те те набедиха за най-големият злодей. Тези шебеци когато и да ги направят на сапун - късно ще е. Но по-добре късно, отколкото никога.
  • 2 Ники

    12 0 Отговор
    Пука им на циганетата кое колко струва ... те живеят извън системата !!
    Като няма какво да ти вземат и как да те накажат ще си правиш каквото искаш ...
  • 3 111

    14 0 Отговор
    Тези и за супан ще ме е гнус да си ги представя.
    За храна на кучетата в приютите и на животните по зоопарка да ги използват.
    Паразити мръсни.
  • 4 Екшъна

    6 0 Отговор
    Защо държавата не взима мерки срещу циганите? Естествено ,че това е терористичен акт,