Last news in Fakti

7 Октомври, 2012 18:16 2 610 2

Данчо Пръча задържан при операция Пръча

  • данчо пръча-
  • мвр-
  • акция

 

Известният с криминалните си прояви във врачански регион Данчо Пръча е бил задържан при специализирана операция на ГДБОП и Областната дирекция на МВР в града, наречена кодово „Пръча”. Службите са действали по информация за подготвяна покупко-продажба на фалшива валута, банкноти с номинал от 50 евро.

Трима души са задържани вчера в късния следобед близо до Ботевград. Арестът е осъществен в момент на предаване на 88 броя неистински парични знаци с номинал по 50 евро, каза вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус”. Задържани са 49-годишният Сергей, известен на МВР с криминални регистрации за кражби и побои, 61-годишният Емил, криминално проявен, осъждан в Италия и Данчо Пръча, който е управлявал автомобила, с който са пътували.

Данчо Пръча има десетгодишна присъда от Врачанския окръжен съд. От април 2011 година мярката му за неотклонение е била променена от „задържане под стража” в „домашен арест” и впоследствие – в „парична гаранция” 10 000 лева.

„На 19 октомври предстои разглеждане на делото му на втора инстанция. Надявам се, освен потвърждение на присъдата от първата инстанция, Данчо Пръча да бъде задържан, за да не изпадаме пак в подобни ситуации, както с братя Галеви и други емблематични криминални фигури на организираната престъпност в България,” коментира Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минува42

    1 0 Отговор
    Уф...
  • 2 Змея

    0 0 Отговор
    Тия боклуци да не излизат от затвора