Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 17:43 2 220 5

Чеци се отказа от адвокатите си, делото му се отлага

  • николай русинов-
  • чеци-
  • яна кръстева

Николай Русинов е подсъдим за убийството на Яна Кръстева

Чеци се отказа от адвокатите си, делото му се отлага - 1

Делото за убийството на Яна Кръстева, по което подсъдим е Николай Русинов-Чеци, беше отложено и ще се гледа отново през декември. Причината - Русинов се отказа от адвокатите си, предаде БНР.

Първоначално защитниците на Русинов - Иво Найденов и Асен Михайлов, поискаха отлагане на делото, защото били ангажирани и с процеса срещу групата на "Килърите", който също днес се разглеждаше от ВКС.

Тримата върховни съдии не уважиха искането и отбелязаха, че едното дело е насрочено за 9.30 ч, а другото за по-късен час. Те дадоха ход на процеса, което за Русинов беше "извиване на ръце". Заради това и той поиска нов адвокат, което в крайна сметка осигури и желаното от защитниците му отлагане.

Яна Кръстева беше намерена мъртва в Борисовата градина през лятото на 2011 г. Случаят стига за втори път до Върховния касационен съд, след като преди две години последната инстанция върна случая за ново разглеждане. Преди това Русинов получи доживотна присъда от Софийския градски съд, която пък беше намалена на 20 години затвор от Апелативния.

От новия състав на Върховния касационен съд Русинов иска оправдателна присъда или връщане на делото на прокуратурата заради процесуални нарушения, а родителите на Яна и прокуратурата – затвор до живот.

Следващото заседание е на 15 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    4 1 Отговор
    Евтаназия за тоя.
  • 2 Гост

    5 1 Отговор
    Изрод
  • 3 Наш от село

    4 0 Отговор
    Наш от село е изумен колко права има един ................... Не намирам думи
    А то и няма .
  • 4 Къртев

    2 0 Отговор
    Не знам, какви са тия дела по 6 години се водят.
  • 5 стейси

    1 0 Отговор
    Гледам го тоя и се чудя коя жена ще му пусне доброволно , идиот