Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 08:01 10 208 9

Крадат цяла кола за един фар

  • кола-
  • кражба-
  • части

За доставка от Япония се чака месец, при апашите - 2 часа

Последни модели автомобили, които са на пазара от 2-3 месеца, вече се крадат само заради фарове, прагове или калници, пише в. "Телеграф". Причината е, че при някои японски или корейски марки доставката на части отнема месец, докато дойдат в България.

Тъй като собствениците отказват да чакат, за да се качат отново на колите си, само няколко часа след приемане на поръчката крадците доставяли не само фар или навигация, но и цяла кола в сервиза. Заради напредването на технологиите кражбата на цялата кола при някои марки вече става по-бързо от свалянето на самите фарове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    103 4 Отговор
    Не е вярно, защото родната Полиция ни пази.
  • 2 Хорацио

    70 1 Отговор
    Ами който "баровец" не му се чака за оригинална част и се довери на квартален майстор за смяната, като знае че 100% е крадена му се полага следващата кола донор да е неговата.

    Коментиран от #8

  • 3 тракторист хулиган

    25 5 Отговор
    никой не ми бара голфчето.да е живо и здраво и много нафта още да ми изгори
  • 4 Зорлем

    30 1 Отговор
    Какво напредване на технологиите ви гони, бе? Просто производителите, в алчността си, направиха така, че дори и елементарната (по принцип!) операция, наречена "смяна на крушка" да е толкова сложна и времеемка, че да може да се прави само във фирмен сервиз.

    Затова съм склонен да повярвам, че е по-лесно да откраднеш цялата кола и да оставиш "поръчителя" да се прави на гинеколог и да се завира да си сваля фарове и други възли през ауспуха или отдушника на климатика.

    Коментиран от #5

  • 5 ГОСТ

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "Зорлем":

    Прав си. Аз вече трета кола си вземам включвайки в избора и - как се сменя крушка на късите. И за трите не ти трябва нищо друго освен една кръстачка и 2 минути от началото до края.

    Приятел се обзаведен с една франзела дето крушката се сменя от подкалника - честно няма такава глупост

    Коментиран от #9

  • 6 Петко

    7 1 Отговор
    Слагайте тротил в тези коли и който дойде да краде да го събират на части.
  • 7

    10 0 Отговор
    На един картон се поставят игли от спринцовки по възможност най дебелите и многобройни на седалката на водача,нека краде.Изтича му кръвчицата много бързо.
  • 8 Тони

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хорацио":

    Ами ти от къде знаеш въпросния клиент дали знае или не знае от къде е частта ?
  • 9 stukar

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ":

    Не само франсетата драги! Аз съ с една Мазда 5 (1) и там трябва да отвиеш подкалника и половината калник за да смениш габарита. Другият път и аз задължително ще гледам тия неща!