12 Ноември, 2017 15:14 1 813 4

МВР търси обирджиите на банкомата

  • банкомат-
  • взрив-
  • мвр

Имаме 18 посегателства на банкомати и 6 от тях са успешни

Все още не са заловени тримата издирвани във връзка с обира. Те не са напуснали страната.

Това заяви директорът на Националната полиция Христо Терзийски. Той коментира в "Неделя 150" въпроса за издирваната банда за обири на банкомати.

Практиката да бъдат взривявани банкомати стартира преди няколко години. Първите случаи са в Холандия, после - в Германия и Франция. Имаме статистически данни, че се увеличават и в Европа.

Имаме 18 посегателства на банкомати и 6 от тях са успешни. Преди няколко години бяха цялостно изтръгвани от основите на конструкцията. Дадохме съответните предписания и вече са с вградени лостове, които се вкопават в земята.

Но тенденцията с взривяването е от няколко години насам, добави Терзийски. В началото на октомври бяха дадени предписания за противодействие, но говорим за различни притежатели. Един от начините за предпазване е омастиляване на банкнотите при взрив. Даваме ежегодно на банките предписания за тяхното имущество.

При последния случай камерите са били на достъпно място за престъпниците и са били отклонени.

От десетина години се говори за телефонни измами, посочи Христо Терзийски. В последната година благодарение на медиите наистина застанаха във фокуса на общественото внимание. Трябва да говорим всеки ден за тях, защото потърпевши са нашите родители.

Сформирахме специални звена за противодействие на телефонните измами. Даваме сериозен медиен отзвук. Резултатите тази година са добри - имаме доста неутрализирани групи, допълни комисар Терзийски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Будалата

    7 1 Отговор
    Ало МВР то не хабете гориво и човешки ресурс. Те сами ще се предадат . Бойко ще звънне на който трябва и те с адвокатите още утре ще са се предали. Спокойно.
  • 2 гоги

    3 1 Отговор
    И още по успешни ще стават взривовете с банкомати
  • 3 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    оставете ги момчетата да си харчат парите
  • 4 999

    1 0 Отговор
    Че по големи обирджии от банките имали.