Last news in Fakti

5 Януари, 2012 15:56 1 826 3

Кънчев заподозря политическа нотка зад готвеното срещу него покушение

  • софия-
  • цветелин кънчев-
  • покушение-
  • цар киро-
  • христо върбанов - папата-
  • олег янев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Знаех, че трябва да се движа с охрана и да бъда обезпечен. За съжаление не го знам от правоохранителните органи, които питам: „Защо не съм бил предупреден след като е имало такива данни?" Това заяви за Факти.бг лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев по повод на повдигнатите обвинения срещу задържаните вчера Любомир Илиев, Георги Горанов и Васил Горанов. Те са обвинени от прокуратурата, че в съучастие с Цар Киро са  готвели покушение срещу прокурора от ВКП Олег Янев, Цветелин Кънчев и Христо Върбанов – Папата.

Запитан смята ли, че Цар Киро е поръчител на покушението, Цветелин Кънчев отговори: „По принцип много съм възмутен от цялата история, защото политическите форми в България е крайно време да бъдат разрешавани както до сега на изборите, а не по друг начин. Никой не им е виновен на тези мангали, че от политика не разбират, говоря за Илиеви и Рашкови."

Той не съзира реална връзка между поръчаните три покушения. „Нищо не мога да кажа, искам да се запозная с какви доказателства разполагат, за това, че и аз съм бил поръчан и тогава ще го коментирам на дълго и на широко. По принцип аз бях в лоши отношения с Ицо Папата, но след като го избраха за председател на Върховното Мешере, аз не мога да не комуникирам с председателя на Върховното Мешере, макар че тази комуникация ми струваше четири месеца арест. Но все пак чест му прави, че той се извини пред съда за това, че ме е поканил на най-горчивото ми кафе в живота”, каза Кънчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ники

    1 0 Отговор
    М...л поръчва убийство на м...л ! Много добре ! Чудесно !
  • 2 Миндила

    1 0 Отговор
    Циганска работа.
  • 3 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Защо ли не уживее /НАКАЗАТЕЛНИЯ ОТРЯД/от литературно творчество на ХРИСТО КАЛЧЕВ!!И НАРОДА ЩЕ ЗАЖИВЕЕ ПО-СПОКОЙНО!!и власт имащи ще си пият кафето успрешно без
    претиснение.Бизнеса ще се средоточи,към творчески успехи в
    икономическо направление и т.н. и т.н.!!!