Last news in Fakti

20 Ноември, 2017 10:32 4 458 8

Адвокатът на Йоан Матев: До трупа на Георги е намерена кръв от две момичета

  • йоан матев-
  • георги-
  • убийство-
  • борисовата градина

Майката и адвокатката на Матев са сигурни, че убиецът на Георги в Борисовата градина не е Йоан

Майката на 19-годишния Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, заяви, че младежът от записите на камерите не е синът й.

Йоан Матев беше арестуван през февруари т.г., след като брат му Марсел заведе разследващите до мястото, където е скрит ножът, с който бе убит деветокласникът Георги. Ученикът в Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни 2015 г. мъртъв на пейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в областта на сърцето.

Близо две години полицията издирваше убиеца му, като бяха разпространени видеозапис и снимки на издирвания младеж.

"Искам да изразя съболезнованията си към семейството на Георги, защото не съм имала тази възможност. Гледала съм записа като всички зрители, но не ми е хрумнало да попитам нещо Йоан, защото това не е Йоан", каза пред Нова телевизия майката на Йоан - Сребрина Гаджева.

Тя твърди, че показанията на съучениците на сина й, които са го разпознали на видеозаписа, са противоречиви, а самият Йоан казва, че е невинен, затова родителите му го чакат да се прибере. Миналата седмица апелативните съдии не позволиха на младежа да излезе от ареста.

Сребрина Гаджева каза още, че показанията на по-малкия й син Марсел, който каза, че брат му му е споделил подробности за убийството, не са взети „съвсем коректно”.

„След разпита Марсел беше изключително травмиран”, каза Гаджева. Тя отрече Йоан да е променил начина си на живот и външния си вид в месеците след престъплението, както твърди прокуратурата.

"Той тренира от години тенис и фитнес. Дори сега в ареста всеки ден тренира. А това, че човек расте между 15-16 и 20 години, това не е престъпление", заяви майката.

Адвокатът на Матев - Стоянка Маркова, пък подчерта, че няма никакви категорични доказателства за това, че именно клиентът й е отнел живота на Георги. По думите й, прокуратурата е отказала разпит на треньора на Йоан, който може да потвърди или отрече присъствието му на тренировки в същия ден.

"Децата казват, че колкото им прилича момчето от записа на Йоан, толкова и не им прилича. Клетката на мобилните телефони го засича до стадион "Васил Левски", но към онзи момент Йоан не е имал мобилен телефон. На местопрестъплението са намерени следи от кръв от две момичета или жени. Редно е да се установи на кого е тази кръв. Той е и намерен от жена", допълни Стоянка Маркова.

Майката и адвокатката на Матев са сигурни, че убиецът на Георги в Борисовата градина не е Йоан и се крие умело, а прокуратурата не си върши работата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 0 Отговор
    Айде стига глупости.
  • 2 Иванчо

    14 0 Отговор
    Естествено, че е той. Ясно е, че сега ще се почнат едни дълги опашати лъжи и ще се търсят какви ли не оправдания, което е нормално. Доживотен затвор за тоя!
  • 3 Спиро

    11 1 Отговор
    Къде бля досега на Матев майка му?
    Толкова време синчето беше арестуван и се говореше че той е убиецът, а ето макинка си намери адвокат, скалъпиха версийка, намериха кръв на мястото от непознати индивиди, които никога няма да се намерят и ето ти тебе БГ правосъдие в пълен мащаб.
    Излиза, че може да убиеш който решиш и никой "копче" не може да ти каже??
  • 4 Патето Яки

    9 0 Отговор
    Ножът в шахтата ???
  • 5 Иво

    6 0 Отговор
    Значи е убил още двама души!
  • 6 Върбан

    11 0 Отговор
    майка му на този лумпен да обясни от къде другият и син знае къде е бил ножа ,и като е невинен защо не се закачи доброволно на детектора
  • 7 гост

    6 0 Отговор
    Ако е невинен тогава как брат му е завел полицията до скритото оръжие? Този факт е достатъчен за осъдителна присъда, за какво се коментират дребни детайли, щом има наличен основен детайл.
    Нямал телефон, пък тренирал, пък не бил виновен. Може брат му да е бил разстроен след разпита, но няма как да знае подробностите за оръжието, ако брат му не е бил там.
  • 8 monk

    0 0 Отговор
    Нямам думи,ако не дай си боже беше моето дете,всички са мъртви досега,ни баща, ни майка,ни брат,просто човек губи смисъла на живота си.