Last news in Fakti

18 Май, 2018 16:44 2 414 2

Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него

  • йоан матев-
  • марсел матев-
  • борисова градина-
  • убийство

Именно Марсел Матев беше човекът, който заведе полицаите до оръжието на престъплението

Братът на Йоан Матев отказа да свидетелства срещу него - 1

Братът на Йоан Матев, който е обвинен за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина преди близо три години, отказа да свидетелства срещу него, съобщи "Нова телевизия". В петък в Софийски градски съд продължиха разпитите по делото срещу Матев.

Именно Марсел Матев беше човекът, който по-рано разказа за случилото се и заведе полицаите до оръжието на престъплението, което се е намирало в близост до местопроизшествието.

Показания даде 21-годишният Теодор Мичев, който е съученик на Йоан.

"Познавам Йоан и брат му. Направи впечатление, че е глупав, няма интелект и е леко агресивен. Той не беше редовен ученик. Основно се движеше с брат си и играеха тенис. После спря с тениса и започна фитнеса. Аз лично не съм го виждал по заведения", каза той. И разказа как след убийството в Борисовата градина е видял видео на бягащо момче и можел да се закълне, че именно Йоан е бягащото момче.

"Две седмици след убийството не идваше на училище. В момента, когато видях Йоан с раната, бях сигурен, че той е убиецът. Не се обадих в полицията, за да не обвинят несправедливо съученика ми. Всички съученици, гледали клипа, бяха категорични, че е Йоан", посочи още той.

Обвинителният акт срещу Матев бе внесен в съда през ноември. Според него Матев забелязал Игнатов случайно на пейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди това, Йоан решил да нападне Георги. Нанесъл му удар с нож, който обичайно носел в себе си. Според обвинението той е направил това "по особено мъчителен начин", а след това избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Процесът срещу Матев започна през февруари. Майката и бащата на Георги са частни обвинители. Съдът допусна гражданските им искове общо за 400 000 лв. обезщетение за причинените болка и страдание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 eeeeee

    0 4 Отговор
    В София да има 2 млн. човека и точно като е извършвал убийството, там да се мотае негов съученик. Да не се окаже, че съученика-свидетел е убиеца. Той откъде е знаел, че тъкмо е станало убийство, та да гледа кой тича в района? И с брата работата е странна, те го били хванали за нещо друго, па им разкрил убийството. Не са го били малко. А този ако е убиеца и е скрил ножа вместо да го изхвърли, и после е казал и на брат си къде го е скрил, трябва да е много малоумен.
  • 2 васик атанасова

    0 0 Отговор
    кой е този който ще говори срещу брат си
    кръвта вода не става
    брата си е брат тежко му който го няма