10 Януари, 2012 16:50 1 649 0

Хванаха 15-годишен психично болен убиец

  • убиец-
  • непълнолетен

Криминалисти от сектор „Издирване” на СДВР задържаха 15-годишен обявен за общодържавно издирване, съобщиха от МВР.

Непълнолетният бе задържан през юли миналата година. Привлечен бе като обвиняем за извършени убийство и опити за убийство и настанен принудително в Държавната психиатрична клиника в Ловеч. На 4 януари успял да избяга оттам

Криминалистите започнали издирването на 15-годишния веднага след като получили сигнал, че той е изчезнал на 4 януари т.г. от Държавната психиатрична клиника в Ловеч. При огледа било установено, че непълнолетният се промъкнал през решетка на прозорец на втория етаж и по клоните на дърво се спуснал на земята.

В хода на предприетите действия психично болният е засечен днес след обяд в столичния квартал „Красна поляна”. Той е задържан в апартамента на баща му, без да окаже съпротива.

Припомняме, че на 4 юли миналата година служители на столичното Трето РУП го заловиха минути след като на детска площадка в района на „Красна поляна” нападна млада жена и я рани с нож в гърба. В него бе открит и ножът, с който бе извършил нападението. При обиск в дома му в същия квартал бяха намерени още два ножа и дрехи, от които бяха иззети следи. При продължилото разследване бе установено, че той е извършител на още един опит за убийство на 3 юни, когато ранява друга млада жена в квартала. На 11 май миналата година на ул. „Добротич” напада и 61-годишен мъж, като му нанася множество рани с нож. От остра кръвозагуба жертвата му почина.

След задържането му тогава с постановление на СГП непълнолетният бе принудително настанен в психиатричната клиника. Днес, след второто му задържане, той ще бъде конвоиран и отново предаден за лечение в клиниката в Ловеч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА