14 Януари, 2018 11:24 3 546 4

Бургазлия и помориец отиват зад решетките заради дрога

  • дрога-
  • задържани-
  • помориец-
  • бургазлия

Те са задържани при спецакции

22-годишният бургазлия Иван Радославов сключи споразумение с прокуратурата и отърва сериозна присъда за притежание и разпространение на наркотици. Дилърът ще лежи в затвора само 6 месеца, въпреки че има условна присъда за същото престъпление, съобщи "Флагман".

Той бе спипан буквално по бели гащи от полицаите миналото лято в Слънчев бряг. Той е закопчан, веднага след като продал 2 грама марихуана на клиент в курорта. Иван е наблюдаван дилъра от началото на сезона и умишлено забавили ареста, за да го закопчаят след сделка. След задържането последвало претърсване в квартирата на младия бургазлия, където се намерени още 37 грама дрога, предназначени за продажба.

Дилърът се признал за виновен по всички обвинения и с това отървал много по високо наказание, като за подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда до 10 години зад решетките.

В края на 2013 г. бургазлията е хванат с 4 грама наркотици пред бар. Иван признал, че имал намерение да продаде дрогата и получава условна присъда от 8 месеца през август 2014 г. Сега обаче ще трябва да лежи в затвора.

Междувременно стана ясно, че и поморийският топ дилър Иван Георгиев, който бе задържан от полиция в дома си при зрелищна спецакция преди броени дни, остава зад решетките по искане на Районната прокуратура в Поморие.

Униформените намериха цяла нарколаборатория в една от стаите и конфискуваха 11 таблетки екстази и 25 грама амфетамин и канабис.

Съдът се е съгласи с доводите на държавния обвинител, че 35-годишният мъж с богато криминално минало може да се укрие, ако не бъде поставен зад решетките. Иван има няколко предходни присъди за престъпления от същия характер и вече е търпял ефективно наказание „лишаване от свобода“.

Припомняме, че Георгиев е стар познайник на органите на реда. Преди спецакцията на 5 януари, униформените го следели от дълго, за да успеят да го задържат с възможно най-голямото количество от наркотиците, за да бъде изпратен за дълго зад решетките. Според наши източници той е една от знаковите фигури в поморийския ъндърграунд.

Определението на Поморийския районен съд не е окончателно и може да се обжалва пред Бургаския окръжен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нерон

    1 0 Отговор
    Мария Атанасова не е внимавала в час когато
    са преподавали тоя урок, затова го преповтаря.
    Ама карай ако мяма за какво да се пише, може!
  • 2 на небето

    2 3 Отговор
    ¨ В древни текстове, посветени на погребалния ритуал, се споменава, че след смъртта си фараонът трябва да седне на железен трон и с него да мине през "небесните двери". - Този да не е бил космонавт? И след "командировка" на земята да си е отивал "на небето"?
  • 3 Хохи

    2 1 Отговор
    Ха, ха, ха, ха, ха,
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.