16 Януари, 2018 13:52 3 044 5

Контрабандист на цигари опита да прегази полицай, стреляха по гумите му

  • контрабандист-
  • цигари-
  • полицай

Контрабандист на цигари опита да прегази полицай и да осуети проверката. Екшънът се е разиграл на моста на пътния възел Харманли-Симеоновград вчера, когато е задържано голямо количество безакцизни цигари, спирт и дизелово гориво, съобщиха от полицията.

Криминалисти от Харманли и Хасково са иззели стоката след гонка на камион. На 15 януари на пътя от Пловдив към Свиленград полицаите спират за проверка товарен автомобил „Пежо“, управляван от 43-годишен свиленградчанин.

Водачът е спрял на подадения сигнал, при което към него се е приближил служителят за проверка. В този момент колата е потеглила рязко назад в опит да блъсне служителя на реда и да осуети проверката.

Полицаят произвежда 2 предупредителни изстрела във въздуха, които не спират маневриращия водач, застрашаващ живота и здравето му.

Друг полицай е стрелял в задната гума на камиона, който е спрян под мост на пътния възел Харманли-Симеоновград.

На място е извършено претърсване, като в товарения отсек на колата са намерени кашони цигари без бандерол – 500 000 къса от различни марки.

В хода на разследването по горещи следи е установена и съпричастността на още един свиленградчанин – на 40 години, в чиито имоти на улица „Света гора“ и „В.Левски“ са открити 3460 литра дизел, 300 литра течност с мирис на спирт, над 5000 евро и над 16 000 лева.

Мъжете са задържани до 24 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 213

    6 0 Отговор
    Това ще да е бил българския Хорейшио
  • 2 Я ПАК

    27 1 Отговор
    Опитал се е да прегази полицай и е жив ? Я пак ? Каква е тази толерантонст бе ? Познайте курвите съдии с колко тежка УСЛОВНА присъда ще го накажат!
  • 3 гоги

    20 1 Отговор
    Първия изстрел трябва да е в главата а другите в гумите
  • 4 Брат ми

    8 0 Отговор
    Браво на полицаите които стрелят по лошите.Редовна стрелба по гадовете.Само така ще има респект.
  • 5 Патриот

    3 2 Отговор
    Куршум в главата за такъв. В еталона ни за демокрация гърмят на месо за къде, къде по-малко.
    Каква е тая толерастия тук?

    Познайте заплатата на полицая? Около 700лв - плюс дрехите, ама то в магазините няма, за това пак от тези пари си ги курува.
    Защо не се споменава на такива места?