Last news in Fakti

21 Януари, 2018 16:12 5 609 5

Чикагото по Skype: България ще бъде осъдена за всички вреди, които ми нанесе

  • венцислав ангелов-
  • чикагото

Венцислав Ангелов твърди, че се укрива в Испания, а обвинението му е политическа поръчка

Чикагото по Skype: България ще бъде осъдена за всички вреди, които ми нанесе - 1
Снимка: БНТ

Докато съдебните власти го издирват в страната и в чужбина, Венцислав Ангелов - Чикагото даде подробно интервю чрез Skype за БНТ. Ангелов, който трябва да излежава ефективна присъда от 3 години и половина затвор твърди, че е в Испания. Обяви, че готви жалба в Страсбург и се занимава активно със създаването на партия, с която щял да събори сегашната власт. В разгара на предизборната кампания кандидатът за кмет на Русе - Ангелов, беше признат за виновен и от последната инстанция, че е извършил приготовления за трафик на наркотици.

10 дни бяха необходими докато се придвижат документите от Върховния съд до русенската прокуратура. В това време Чикагото продължаваше активно кампанията си. След като БНТ му отказа участие в предизборен дебат с аргумента, че е осъден ефективно, Ангелов поиска дори право на отговор. Бе обърнато вниманиe на институцията, но все още никой не го търсеше. 2 дни преди местния вот Ангелов беше обявен за издирване.

След последните активности на Ангелов в социалните мрежи прокуратурата е задвижила процедура по линия на международното полицейско сътрудничество. Ще бъде направен опит да се проследи и IP адреса, от който във Facebook непрекъснато се публикуват постове и актуални коментари.

Венцислав Ангелов: В момента съм в Испания, не се крия по отношение на факта да се показвам, но съм постоянно в социалната мрежа. Защо съм в Испания, защото май месец 2012-а моят брат беше оправдан от испански, мадридски съд за трафик на наркотично вещество.

БНТ: Но вие бяхте осъден ефективно?

Венцислав Ангелов: Чакайте, малко сега, чакайте, стойте сега. Аз бях осъден точно във връзка с това наркотично вещество, което беше унищожено. Без предмет на престъплението прокуратурата не може да повдигне обвинение, а те точно това направиха, изпълнявайки политическа поръчка на политическа партия ГЕРБ, лично на министър-председателя Бойко Борисов.

БНТ: Как си обяснявате, че тази поръчка минава през 3 съдебни състава на различни съдилища?

Венцислав Ангелов: Ако вие не знаете за обвързаностите на съдебната система, то аз ви казвам, че са жестоки и когато се пусне такава поръчка - тя се изпълнява безпрекословно. Има СРС-та за шантаж върху съдия Ружана Керанова. Знаете ли, че 80% от съдиите в България са членове на масонски ложи, сигурно не знаете!

БНТ: Докога смятате да стоите в Испания. Няма ли да се приберете?

Венцислав Ангелов: Имам срок до 28 март да входирам моята жалба в Страсбург, до месец моята жалба ще бъде факт в Съда по правата на човека. И ще ви кажа, България ще бъде осъдена за всички вреди, които ми нанесе. Всички национални медии - телевизии и радиа ще бъдат осъдени, защото е осъден за приготовление с цел намерение - а не за трафик на наркотици. Присъди, а бесилката, която ковем е законът.

БНТ: Кой ще го направи като не вярвате на правосъдието и му се подиграватe?

Венцислав Ангелов: Аз ли се подигравам?! Напротив - доставям удоволствие на страшно много хора. Когато си осъден от сатанисти - дявола, Луцифер, когато се укриваш от злото и потъваш в сенките, аз не се подигравам, аз ги обезличавам - номерът им няма да мине.

БНТ: Как ще направите партия - ако се върнете ще ви арестуват - имам да лежа най-много пет - шест месеца, имам излежани вече десет. Защо си отежнявате положението?

Венцислав Ангелов: Не го утежнявам, работя ден и нощ, създавам еволюционни обединителни комитети, с които ще обединя всички будни българи - по света и в България. И повярвайте този път нещата ще се случат - промени ще има и в БНТ, където има членове на масонски ложи и на ДС.

БНТ: Заповядайте на живо в студиото.

Венцислав Ангелов: А, не, не, не, не - по Skype може да ме пуснете. Като се върна ще сте първите - ще дойда първо в студиото - даже може би да се предам пред камерите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирко

    23 2 Отговор
    Бях на всички съдебни заседания на първите 2 инстанции. По смешно дело съшито с розови конци не бях виждал. Поръчковият прокурор-масон Огнян Басарболиев усети че става смешен и избяга след второто заседание. Пращаше някакви младоци да държът папките, колкото да прилича на дело този фарс. Чикагото може да е имал незаконни бизнеси в миналото, но по това дело нямаха абсолютно нищо. Отмъстиха си за палотковият протест пред Русенският съд на Венци против роднинските връзки в съдебната система.
  • 2 ВМОРО

    13 0 Отговор
    Първият път положението се "отежнява", а вторият път положението се "утежнява". Интересно.
  • 3 бббббб

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ...."това наркотично вещество, което беше унищожено. Без предмет на престъплението прокуратурата не може да повдигне обвинение." Хахаха сам си признава за наркотика ,но тъй като нашите разследващи органи са тъпи или корумпирани са унищожили доказателството т.е. наркотика преди да приключи делото с някаква присъда. И сега тоз наглец с право ще осъди държавата.
  • 4 Запознат

    9 0 Отговор
    Само истини казва човека...за първи път го чувам,но е факт ,че в България съдебната система работи ако не по партийна линия то по линия на шуро-баджанащина.Спомнете си случая с монтьора с приятелка говорителка на съда...правил си е квото поиска и говорим за един обикновен монтьор,представете си Кво става по горните етажи и във власта там съдебната система се използва за разчистване на сметки,присвояване на бизнеси,смачкване на конкуренцията и на всички които надигат глави
  • 5 Алфа

    3 1 Отговор
    Този Венци е един хрантутин дето търси само хора да го хрантутят. Първо ще съдя България до дупка, после пред камери ще се предам. От цялото му изказване само разбрах, че България му липсва. Споделях каузата му но не споделям начините му на финансиране