Last news in Fakti

30 Януари, 2018 17:32 3 072 7

Обвиниха чичото на убития от питбула Тошко

  • куче-
  • мокрище

По закон за това престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода до 5 години

Районната прокуратура в Пазарджик повдигна обвинение срещу 35-годишния Димитър М., собственик на питбула, убил 3-годишния Тошко в село Мокрище.

Димитър, който е чичо на момченцето, бе задържан вчера заедно с 21-годишната си съпруга и 43-годишния баща на детето. Трагедията се разигра около 14 часа в ромската махала на пазарджишкото село.

Момченцето било в къщата на леля си, когато казало, че му се ходи до тоалетната и излязло на двора. По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов, въпреки че принципно питбулът стоял вързан с верига, в този момент е бил пуснат. Кучето се нахвърлило върху детето и му прегризало гърлото. Тошко е починал на място.

На 35-годишния собственик на питбула Димитър М. е повдигнато обвинение, че не е положил достатъчно грижи за животното, което е причинило смъртта на детето, съобщи пред Дир.бг говорителят на Районната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов. По закон за това престъпление е предвидено наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба до десет хиляди лева.

Чичото на момченцето ще остане в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще внесе искане в Районния съд в Пазарджик да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".

По думите на прокурор Пантов, бащата и лелята на Тошко ще бъдат освободени от ареста, след като им изтече 24-часовия срок.

В хода на проведеното разследване е извършен оглед на местопроизшествието, към който е приложен и фотоалбум, разпитани са свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, уведомени са Община Пазарджик и Агенцията по храните. Кучето е било прегледано от ветеринар, издадени са предписания, като мерки за него трябва да бъдат взети от съответните контролни органи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гнида

    12 2 Отговор
    Орките полагат грижи за децата си и животните си ! Бравос ! С тези михлюзи , учени 30 години да живеят на помощи и да не работят ще цъфнем и вържем . Не за Шенген , за оттатък Шенген сме !
  • 3 Гост

    22 2 Отговор
    Гъзарска работа! Хляб и сирене няма у къщи да ядем, ама питбул на двора гледаме! Що бе манго не си взе една козичка или едно яре че да ти носи файдица? Или питбула го имаш да ти пазиш белото! Циганска работа!

    Коментиран от #7

  • 4 DTI

    8 4 Отговор
    язък за детето няма значение какъв е етноса , сега и чичото и кучето и мама и тати на въжето за назидание на други малоумници като тях и ще се научат кое как се гледа и как става. Иначе интеграцията без бой и възпитание няма как да се случи , ама нашите глупаци им бутат помощи дават им права и така ги превръщат в нагли престъпници свикнали на безнаказаност и свободия имащи само права но не и задължения. Я им спрете помощите и ги задължете да пускат децата си на училище и да работят за да се издържат вместо на държавна и наша издръжка да карат и тогава ми говорете за интеграция и прочие!
  • 5 Голям прос

    9 0 Отговор
    За тази безотговорност - в кауша
  • 6 АЗ ЗАКОНА

    3 3 Отговор
    СМЪРТ ЗА КУЧЕТО(УБИЕЦ) И ЗАТВОР ЗА СТОПАНИНА!
    ОПАСНИТЕ КУЧЕТА- С НАМОРНИК ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!
    РИСКЪТ С ТЕЗИ ЖИВОТНИ Е НАЦИОНАЛЕН ПРОБЛЕМ ЗА ВСИЧКИ КОЛКО ДЕЦА ТРЯБВА ДА ПОГИНАТ ТА ДА СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ!
    ВСИЧКО КОЕТО Е ОПАСНО ТРЕБВА ДА СЕ КОНТРОЛИРА СТРОГО!
    А ВИНОВНИТЕ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ!
  • 7 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ква циганска работа тва куче не трябва да живее аз също съм циганка, а ти си голям расист всички сме хора бедни или богати така, че не обиждай