20 Февруари, 2018 20:20 1 620 4

Мароканецът Захри остава в ареста

  • мароканец-
  • фалшификатор-
  • науфал захри

Потвърдиха решението на Окръжния съд в Хасково за временно задържане до 90 дни

Мароканецът Захри остава в ареста - 1
Науфел Вашид Захри Снимка: БТА

За 90 дни ще остане в ареста мароканецът Науфел Вашид Захри, който е издирван от Интерпол за тероризъм и връзки с „Ислямска държава”.

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на хасковските магистрати, които постановиха временно задържане до 90 дни за 34-годишния Захри, съобщи Дир.бг.

На мароканеца днес бе назначен нов служебен адвокат Васил Иванов, тъй като предишният защитник - адвокат Попов и преводачът не дойдоха на съдебното заседание. Глобата за адвоката е 1000 лв., а за преводача 500 лв., който бе разбрал, че делото ще се гледа от Хасковски съд. Днес бе назначен и нов преводач 21-годишният Кеман АлКан.

Пловдивските магистрати обаче потвърдиха решението на Окръжния съд в Хасково за временно задържане до 90 дни, тъй като има опасност Науфел Захри да се укрие или направи ново престъпление.

Тази мярка за задържане се взема съобразно Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, както и договора за екстрадиция между кралство Мароко и република България. Според легалните договорки, мароканските власти разполагат с определен срок, за да поискат изпращането на подсъдимия в кралството, където да бъде съден.

Ако за тези 3 месеца не пристигне искане от Мароко за екстрадиция, Захри ще бъде освободен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джихадист

    0 4 Отговор
    Да го пускат по скоро

    Коментиран от #2

  • 2 Салам Алеко

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Джихадист":

    Дано никога не го пуснат! Заклевам се, Ердоган да умре ако го пуснат!
  • 3 ооо

    1 4 Отговор
    Вас пък двамата ,кой ви пита и кой ви иска мненията?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.