Last news in Fakti

25 Март, 2018 16:46 21 830 23

Почина съпругата на сводника Марто Дебелия

  • съпруга-
  • марто дебелия

По време на разследването са подслушвани както телефоните на сводника, така и на няколко полицейски служители

Днес почина съпругата на Мартин Филипов – Марто Дебелия. Той е съден за трафик на хора с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция, извършени в условията на опасен рецидив. В момента той е в Бобовдолския затвор. 38-годишната съпруга на благоевградския сводник е починала на път за болницата, съобщава struma.bg. На младата жена й прилошало у дома и близките й веднага извикали линейка. За нещастие тя е издъхнала на път за болницата.

Информацията за сводническата дейност на Мартин Филипов - Дебелия започна да се разплита покрай показанията на няколко проститутки. Именно те разказали на полицаите за сутеньорската му мрежа. Момичетата се решили да се опълчат на Дебелия след скандал с него за пари. Те недоволствали, че иска да удържа все повече от заработеното от тях, научи БЛИЦ. По време на разследването са подслушвани както телефоните на сводника, така и на няколко полицейски служители, за които е имало съмнения, че са съпричастни към неговата дейност. Четири момичета, които са карали да проституират, вече са дали показания и са разпитани пред съдия.

Момичетата посочват, че са принуждавани да проституират със заплахи както към тях лично, така и към семействата им. Те са свидетелствали още, че това, което изкарвали, са делели 50/50 и не им е давана възможност да отказват клиенти. Всъщност именно жените са слабото звено на Марто Дебелия. При първото му задържане през 2008 г. далаверите му във Франция се разплитат покрай бившата му съпруга Мария, работела за него като мадам.

Благоевградчанинът Мартин Димитров – Марто Дебелия е изкарвал по 10 000 лв. от една проститутка на месец, а по 250 лв. плащал за полицейска закрила. Шокиращите подробности станаха известни на брифинг в благоевградската прокуратура. Едната от жените била принудена от Марто Дебелия да проституира, тъй като детето й било болно и тя взела назаем 600 лв. от него. Друга от жертвите му била с наркотична зависимост. Биел ги и ги заплашвал. Във връзка с разкритията бяха задържани и шефът на БОП - Благоевград Петър Кънев и кварталният полицай Стефан Филипов. Те са били обект на наблюдение от няколко месеца. Благоевградският сводник и сутеньор Мартин Филипов – Марто Дебелия бе задържан заедно с една жена в хотел „Рио”, където бяха извършени обиски.

Това се случи на 1 юни през 2016 година.

В края на 2011 година Мартин Филипов излезе от френски затвор, където престоя 3,5 години за склоняване към проституция на българки в Ница. Издадоха го момичетата и най-вече бившата му жена Марияна, която във Франция "дирижирала" бизнеса и пращала парите на мъжа си в Благоевград. Мартин Филипов е първият в страната, чието имущество бе конфискувано от комисията "Кушлев". Това стана на през 2009 г. с влязла в сила присъда на благоевградските магистрати за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mek'f

    59 3 Отговор
    Най важната новина!!! Браво бе!!!
  • 2 анализатор

    89 4 Отговор
    Гледам снимката пак циганин
  • 3 mek'f

    22 7 Отговор
    Ама то кво не прави човек за някой лев?????Може и маскара да стане!!!
  • 4 Никой

    41 0 Отговор
    Пример за играта на
    успешна интеграция
  • 5 Emperorex

    61 0 Отговор
    Що ни занимавате с тези отрепки,дреме ли му някой за тези.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ташко

    36 2 Отговор
    Каква трагедия!Ден за траур,флага спуснат наполвина,глави доло в Благоевград!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 SAAB

    25 1 Отговор
    С това отразяване просто ме загубихте , като читател.......завинаги !
    :)
  • 10 густо майна

    19 4 Отговор
    еми няма само на Ванко 1 да му взимат хотела,нека и в Благоевград да играе комисията Кушлев,стига с тая проституция,да вземат да раждат вече българките ,че циганите ни задминават по численност
  • 11 Надя

    7 21 Отговор
    Що за глупост как може да се радвате на чуждото нещастие... и изобщо на смъртта... това че той е престъпник какво общо има със съпругата му много е лесно да съдите от далеч!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дарионо

    2 5 Отговор
    Aue, vie ve4e ste samo tapanari v taq darjava, 6tom samo vi psixqsvat vseki den i vi e kef. Ami i az kat vas samo 4e
  • 14 ФактиБГ

    10 2 Отговор
    "Момичетата се решили да се опълчат на Дебелия след скандал с него за пари. Те недоволствали, че иска да удържа все повече от заработеното от тях, научи БЛИЦ" Учете ни точно така учете ни от грешките на "Марто Дебелия" за да не ги повтаряме. Ако стана сводник ще знам да не се карам с проститутките за да не ме издадат. Смотани изверги защо изобщо пишете за такива индивиди никога нямаше да знам че съществува тоя урод нито пък щях да си взема поука да не се карам за пари с проститутките ми ако бях сводник.
  • 15 vasik atanasova

    13 3 Отговор
    с какви неща ни занимават тука
  • 16 Laz

    12 1 Отговор
    Не виждам от къде накъде която и работничка да е, би работила за тази свиня!?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 УжасТ..

    4 0 Отговор
    Да се обяви , национален траур и знамената да се спуснат наполовина !!!

    Коментиран от #21

  • 20 закъсняло правосъдие

    8 0 Отговор
    Не е интересен Дебелия!Затвор за шефа на БОП и полицая,които са по-големи престъпници от него!Как ще има доверие обикновеният човек на МВР като съществуват такива корумпирани служители !
  • 21 Горко за жената

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "УжасТ..":

    Горко за жената
  • 22 Усъмнен

    2 0 Отговор
    Тоз дали не я е трепнал, след като се е опарил от първата.. Кой знае какво е можела да разкрие жената? Надявам се да разследват нейната смърт обстойно...
  • 23 сьд

    0 0 Отговор
    Такива в затвора до края на живота си и работа там.