Last news in Fakti

29 Март, 2018 16:38 9 377 9

Четирима рецидивисти обрали инкасото пред "Кауфланд"

  • кауфланд-
  • обир-
  • инкасо

Четирима мъже на възраст между 30 и 35 г. - всички криминално проявени, двама - осъждани, са задържани за обира на 202 000 лева от инкасо автомобил в Плевен.

Сигналът за грабежа бе подаден снощи около 20 часа пред магазин "Кауфланд" 2, съобщи окръжният прокурор Ваня Савова, пише "Дир.бг".

За инцидента е уведомил на тел. 112 гражданин, който станал свидетел на грабежа. Престъпниците, спрели пред входа на магазина, изтласкали шофьора на инкасо автомобила, после преместили колата зад магазина. Там прехвърлили парите в своя автомобил, но не успели да вземат цялата сума.

Един от арестуваните е задържан по "горещи" следи - около три часа след престъплението. Въз основа на наблюдавана от известно време група, по-късно са арестувани другите трима.

От полицията са претърсили три жилища, откъдето е иззет доказателствен материал. В едно от тях са открити три огнестрелни оръжия и патрони за автомат "Калашников", открити са опаковки за пари. Намерен е и автомобилът, с който са избягали от местопрестъплението, както и вещи, с които са прикривали лицата си, докато са прехвърляли парите от инкасо автомобила на "Вип секюрити" в техния.

До момента е установено, че част от оръжието у заподозрените за грабежа е незаконно притежавано. Работната хипотеза, по която се разследва, е извършване на грабеж в особено големи размери. При доказване на подобно престъпление се предвижда наказание "затвор" от пет до 15 години, плюс конфискация на една втора от имуществото на осъдения.

Полицията работи и по версия за престъпна група, която може да е гастролирала в други региони. След повдигане на обвинението, което ще стане до края на деня, ще се поиска да бъде продължен срокът за задържане на 72 часа.

Възложени са и експертизи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    7 2 Отговор
    Уж наблюдавани от МВР, пък свободно и безпрепятствено си извършват обирите.
  • 2 Дядо Роско

    15 4 Отговор
    Веднага освободете тези герои , новите борци против капитализма и олигархията !
  • 3 goni

    12 1 Отговор
    Абе, кофти работа!:) Поне оръжието им да беше законно:) А, сега ще ги съдят и за това!:)
  • 4 БОБИ КОЧА

    9 5 Отговор
    Много се впренаха бързо ги хванали.Интересно ако не бяха обрали джендър веригата дето от години обира хората и държават,а някоя наша верига дали щяха да се напънат толкова ?

    Коментиран от #6

  • 5 ОППААА

    4 3 Отговор
    Значи тези вериги ,като кауфланд и била ,ТЕ са истинските крадци на нашите пари на Народа ни ! ТЕ изкарват парите ни зад граница ,не ги оставят тук в страната ни да се движи икономиката НИ ! те обират нас ,и един вид браво на тези ,които са ги обирали.
  • 6 fff

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "БОБИ КОЧА":

    Парите не са на Кауфланд, а на намиращата се в обекта каса на EasyPay! Спрете с помията!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Mamuta

    1 0 Отговор
    Макавеев и Сие ще берат ядове . Група , грабеж и незаконно ... 3х5 . Пора ....
  • 9 Gosho

    1 1 Отговор
    Асен е най големия !!! Да го душкат куките