Last news in Fakti

5 Април, 2018 21:23 9 723 0

Автокрадците Пахама и Даката използвали уникално устройство

  • пахама-
  • даката-
  • автокрадци-
  • автокражби-
  • черноморие-
  • устройство-
  • валентин стойков-
  • божидар благоев

Готови са и последните експертизи по досъдебното производство срещу престъпниците

Автокрадците Пахама и Даката използвали уникално устройство - 1
Снимката е илюстративна

Готови са и последните експертизи по досъдебното производство срещу сочените за едни от най-дейните автоджамбази по Южното Черноморие - Валентин Стойков-Пахама и Божидар Благоев-Даката, научи "Флагман".

Очаква се скоро разследването да влезе в съдебна фаза - близо 3 години, след като двамата бяха заловени, докато опитват да отмъкнат полски джип Audi Q7, паркиран пред РУ-Несебър.

Автокрадците използвали уникална джаджа. Специалистите в столицата изследваха близо година устройството, преди да излязат със становище.

„Изследвани са няколко обекта. Единият от тях е устройство за активиране и деактивиране алармата на автомобила, което симулира ключ. Експертизата го потвърждава като такова. Другите обекти са ампули, представляващи транспондер, който реално елиминира имобилайзера на автомобила. Те са открити при личен обиск и при последвали претърсвания”, съобщиха за "Флагман" от пресцентъра на прокуратурата.

По случая вече са извършени множество експертизи. Взети са ДНК проби от Пахама и Даката. Очакваше се делото да влезе в съда още миналото лято, но незнайно защо случаят се бави цяла година.

При задържането на двамата автоджамбази от ОДМВР-Бургас обявиха, че Пахама и Даката са известни сред кримисредите като едни от "най-дръзките и неуловими" извършители на кражби на луксозни леки автомобили, собственост на чужди граждани, летуващи по Южното Черноморие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА