14 Април, 2018 17:50 11 668 7

Застреляният в Индонезия българин охранявал Жоро Илиев

  • патишана-
  • жоро илиев-
  • жоро патишанов

През 1997 година Патишана започва работа като охранител

Застреляният в Индонезия българин охранявал Жоро Илиев - 1

Пловдивчанинът Георги Патишанов, който преди седмица бе застрелян от полицай в индонезийския град Тангеранг при акция на ченгетата в Джакарта срещу българска банда, източваща пари от банкомати, дълги години охранявал висаджийския бос Жоро Илиев. Това разкриват опечалени приятели на загиналия от полицейски куршуми 51-годишен джудист, пише в. "Уикенд".

Патишана, както бе известен в родния си град жилавият силовак, бе сред най-върлите привърженици на пловдивския "Локомотив". В началото на 90-те години на миналия век Георги бе сред тарторите на агитката на черно-белите и лично ръководеше десетки схватки с фенове на вражеския "Ботев".

През 1997 година Патишана започва работа като охранител на висаджийския бос Георги Илиев, който оцелява бойните му умения. Макар и да не изпъква с анаболни мускули, ръст и тегло, жилавият пловдивчанин поваля противниците си със свирепи шутове и хватки. "Патишана бе сред любимците на Жоро Илиев, защото се биеше като звяр и не се страхуваше. Участвал е в няколко нелегални боя с кикбоксьори които висаджии и сикаджии организираха, за да залагат през 90-те години", спомнят си летописци на ъндърграунда.

Патишана бе сред хората, които убеждават Георги Илиев да поеме президентския пост на "Локомотив" (Пловдив). През лятото на 2001 година босът на ВИС-2 заряза "Велбъжд" от родния си град Кюстендил, след като се изпокара с кмета и тамошната общинска власт и премести футболистите си в Пловдив. Три години по-късно "Локомотив" стана шампион за първи път в историята си и това бе най-щастливият момент в живота на джудиста Патишана, спомнят си за него приятелите му от града на тепетата.

През лятото на 2005 година Георги Патишанов е сред охранителите, които проспиват убийството на началника си Жоро Илиев. Тогава наемен килър праща куршум в сърцето на Главния, който празнува в "Буда бар" на Слънчев бряг победата на "локомотив" над сръбския ОФК "Белград". На масата на Жори Илиев е Патишана, който по традиция празнува успехите на любимия си "Локо" със своя началник. "Жоро умря в ръцете ми", ще каже дни по-късно джудистът.

След екзекуцията на своя шеф и кумир Георги Патишанов спира да посещава мачовете на "Локомотив", а малко по-късно изчезва от Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    22 1 Отговор
    и каде отива след като изчезва пт пловдив ... а познайте кой го е прибрал под крилото си(дух ли е човек ли е ...)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Копърков

    61 0 Отговор
    Има много още живи ,,герой "от тези ,,славни"времена,дано заминат за Индонезия!Само там има шанс да влезе правосъдието в действие!В България отдавна вече нямаме надежда за Ред и Закон....

    Коментиран от #4

  • 4 Бисиков

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Копърков":

    България не съществува като държава.Факта е че изчезват милиарди и никъде няма никаква информация къде са парите.Това показва,че определена пирамидална структура от хора контролира парите на държавата като свои собствени.Пример за това е КТБ.
  • 5 ИЦО

    11 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: като охранител на висаджийския бос Георги Илиев, който ОЦЕЛЯВА бойните му умения. "

    Някога учителят ми по български език казваше,бележка да напишеш,провери си я.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Господ

    11 1 Отговор
    Защо пишете глупости. Патишана че беше от Пловдив -беше.Че се познаваше с Жоро Илиев -познаваше се.Но да ми пишете, че е бил на една маса в момента на Екзекуцията -идва ми малко в повече. Патишана ми беше комшия в Пловдив кв.Тракия дълги години. Последните няколко години Патишана пропадна много. Беше Хероинов Наркоман. Последните години се премести да живее в гетото на Кв.Изгрев -Столюпиново,където се продава хероин. Просто не ми се пише повече, но нямаше как да не се включа като прочетох толкова лъжи.