Last news in Fakti

19 Април, 2018 10:11 1 570 5

Прокурор Гешев: Всичко за Иванчева е документирано със СРС

  • десислава иванчева-
  • иван гешев-
  • прокурор-
  • младост

Преговорите за подкупа са продължили повече от 3 месеца

Обвинението срещу кмета на Младост се основава на Специални разузнавателни средства.

Това каза по БНТ ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Днес ще се решава дали да бъде поискан постоянен арест за Десислава Иванчева, нейната заместничка и посредника при предаването на подкупа.

"Трябвало е да се извърши процедура по изменение на работен устройствен план, което е работа на местната администрация, и отнема две седмици максимум. Това не е направено повече от година и инвеститорът е подал жалба към общинските съветници, не са предприети мерки от община Младост. Подкупът е поискан чрез посредник, който също е обвиняем, бивш кмет на общината", каза Гешев.

Посредникът направил самопризнания. Вчера се разбра, че става дума за Петър Дюлгеров, бивш кмет на район "Младост" от 2007 г. до 2011 г. от листата на партия ГЕРБ, която по-късно свали доверието си от него заради съмнителни обществени поръчки.

Гешев обясни, че преговорите за подкупа са продължили повече от 3 месеца. Били са договорени 250 000 евро, като намерените 70 000 се оказаха първата вноска, а иначе сумите са били разсрочени по хода на строителството.

Спецпрокурорът бе категоричен, че се изключва версията за подхвърляне на парите в колата на кметицата. Всичко е документирано със СРС-та, има и личен обиск на кмета на "Младост", има достатъчно доказателства, че парите не са подхвърлени. Те са били белязани с вещество, което е намерено и по нея. Засега това са фактите, съдът ще прецени дали са виновни, заключи Гешев.

Във връзка с ареста на Десислава Иванчева, престояла с белезници около 5 часа на столично кръстовище, главният секретар на МВР Младен Маринов изтъкна по bTV, че всеки случай е специфичен.

„Задържаният остава толкова, колкото е необходимо, включително и присъствие при извършване на претърсване, огледи, изземване, което цели да гарантира прозрачност и принципност при провеждане на процесуално-следствените действия”, коментира Маринов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ами сега

    11 3 Отговор
    Специално пояснение за феновете на крадливата, корумпирана кметица !
    Проблемът е че до сега заради всякаквите постановки, "действия" и бездействия хората загубиха напълно доверие в тези структури и се получи малко, като в приказката за "лъжливото овчарче" ! Случи се наистина, но никой не вярва !
  • 2 Гост

    9 2 Отговор
    Аре поне такива, ги вкарайте в панделата бе.
    Кво има да се разисква с над 100 хил лева подкуп. Откъде са тея пари в нея? Къв и е отговора на тая.
  • 3 Спас

    10 0 Отговор
    Ако и тая крадла не влезе в панделата при такива доказателства, смятайте, че България и изгубена завинаги...
  • 4 Мунчо

    7 0 Отговор
    Директно в затвора,няма нужда от обяснения,всичко е ясно
  • 5 filo

    0 4 Отговор
    Какъв прокурор си ти бе нямам думи, какво правеше на място не е ясно и особено тия от тая комисия, незнайно за какво основана и невършеща никаква работа и нямаща никакви правомощия освен прави PR акции с цел да оправдае съществуването си.