Last news in Fakti

27 Април, 2018 20:35 2 990 5

Обвиниха Лазар Влайков за причиняване на смърт по непредпазливост

  • лазар влайков-
  • виноградец

Наско Тонкев също стрелял с пистолета

Обвиниха Лазар Влайков за причиняване на смърт по непредпазливост - 1

Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла обвинителен акт в Районен съд - Пазарджик срещу бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков /45 г./, за това, че като е държал огнестрелно оръжие "Глок 27" и 50 боеприпаса за него, не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвала смъртта на Наско Тонкев /47 г./. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

От там уточняват, че обвиняемият е имал разрешително от ноември 2015 година със срок на валидност до 2020 г. От прокуратурата припомнят, че на 31 август 2017 г. семейството на Влайков е било поканено да празнува рожден ден на 6-годишно момче, син на негов приятел. Гостите се събрали в заведение в с. Виноградец, обл. Пазарджик. Като тръгвал от дома си, обвиняемият вместо да остави пистолета и боеприпасите в мястото за съхранение, ги поставил в личната си чантичка, взел ги със себе си и с тях отишъл в заведението.

В разгара на празненството имало заря, някои от гостите стреляли с газово оръжие. Когато изстрелите от газовите пистолети започнали да намаляват, Влайков решил да се похвали с новия пистолет. Той заредил пълнителя и стрелял във въздуха, след което започнал да го показва и предава на други лица, които също стреляли с оръжието. Обвиняемият повикал при себе си Наско Тонкев, за да му покаже пистолета. Той също стрелял няколко пъти във въздуха.

По същото време 6-годишното дете обикаляло около масата и проявило интерес към оръжието. Около 23,50 ч. - 23,55 ч. пистолетът се озовал, по неустановен начин, в ръцете на малолетното момче и то произвело изстрел. Куршумът попаднал в областта на горната лява мишница на Наско Тонкев. Според извършената съдебно-медицинска експертизата жертвата е починала от вътрешни кръвоизливи, засягащи аортата.

От Апелативна прокуратура - Пловдив посочват, че по делото са разпитани свидетели, извършен е следствен експеримент, изготвени са множество експертизи, от които се доказва, че изстрелът е бил възпроизведен от малолетното дете. Към момента обвиняемият Лазар Влайков е с мярка за неотклонение "Гаранция" от 8 000 лева.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Влайков, е лишаване от свобода от три до десет години, посочват още от прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дарко

    15 1 Отговор
    Изрод, затри човека
  • 2 Пешо

    13 2 Отговор
    Да си понесе достойно присъдата максимално десет години. ЗА БОГА ТОЙ Е УБИЛ ЧОВЕК
  • 3 Гост

    11 1 Отговор
    Той е от герб условна или най - много годинка на лек режим.
  • 4 един

    5 0 Отговор
    Също като Принца, който уби готвача. Случайност, че какво друго? Човекът работи в кухнята, влиза Принца с пистолет в ръката, пиян като кирка, и пистолетът вземе че гръмне и остави човека на място. Сега чакаме да го оправдаят. Този пък идиот взел новия си пистолет да се хвали на рождения ден на 6-годишно дете. Показвал го, разнасял го, гърмял, давал и на други да гърмят, накрая май задрямал. Детето, представете си, докопало пищова и застреляло горкия човек. Ами оправдание, какво друго може да последва? Разрешение до 2020 години, няма нарушение, нали така? Като си помисли човек, че след изпития алкохол е можел да подкара по ред на номерата и после нищо да не си спомня. Българино, все се питам чии грехове плащаме! Но са много, край май няма да има или поне докато изчезнем напълно!
  • 5 Расулюлах

    4 0 Отговор
    И присъдата каква е?от общинар сега почетен консул някъде на скришно и топло местенце да се потули всичко и като верен гробар да му се размине