Last news in Fakti

7 Май, 2018 19:53 3 379 7

Дъщерята на убит ресторантьор с нов апел към главния прокурор

  • деница тонкева-
  • наско тонкев-
  • лазар влайков

Деница Тонкева, дъщеря на убития ресторантьор Наско Тонкев, апелира с отворено писмо до главния прокурор и медиите за пълна данъчна ревизия на бившия председател на общинския съвет в Септември Лазар Влайков, съобщава „24 часа“.

С личното оръжие на Влайков на 31 август, м.г., бащата на момичето беше застрелян от 6-годишно момченце в семейния им ресторант в септемврийското село Виноградец по време на тържество.

В писмото си Деница пише:

"В момента, в който пуснаха Лазар Влайков под парична гаранция, тихомълком бяха продадени сградите на местната кооперация в центъра на село Виноградец, чийто председател е самия Влайков. ПИТАМ: Кое наложи тази бърза продажба на имуществото на КООП "ВИНОГРАДЕЦ"? Тези сгради са строени преди десетилетия от дедите ни. ПИТАМ: Реална ли е СТОЙНОСТТА НА СДЕЛКАТА? В селото се говори, че сградите са продадени на символични цени, близки до данъчната им оценка и далеч под пазарната им стойност."

Според Тонкева семейството на бившия общински председател водело охолен живот, който бил несъпоставим със заплатата от 400 лв. на Влайков като общински съветник и 700 лв. на съпругата му. Имали и три автомобила. Деница Тонкева настоява още Влайков да подаде оставка като общински съветник.

Преди около седмица окръжната прокуратура в Пловдив внесе в пазарджишкия районен съд обвинителен акт срещу Лазар Влайков за лошо съхранение на личното му оръжие - пистолет " Глок", вследствие на което беше убит ресторантьора Тонкев. Престъпление, за което Законът предвижда затвор от 3 до 10 г


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гербестан

    28 2 Отговор
    Щом е гербераст нищо няма да му се случи те са като циганите имат само права и никакви закони и задължения не ги ловят !
  • 2 един дебил

    17 2 Отговор
    Партия "Гроб"
  • 3 Реалист1

    14 0 Отговор
    На кои казват "недосегаемите"?
  • 4 Хомофоб

    14 0 Отговор
    Има ли будали, дето са очаквали справедливост в този процес?
    Такава ни е "правова" държавата.
  • 5 WARRIOR

    5 0 Отговор
    Ке дойде мачка на погачка!Много му се събра, май ке бега бързо, ама нема да стигне далеч!Колко ора го пасат тоя не е истина...Язе сакам да знам повдигнаали обвинение да родителите на маленкио убиец, дека е пощоло и пушката де е бе Стамате???Още ли е авджия?Оди и се оглежда оти има маленки стрелци на всекъде... MEMENTO MORI...
  • 6 Реалист

    3 0 Отговор
    Нима още има наивници които вярват, че има справедливост в България?!!!
  • 7 некойси

    2 0 Отговор
    Само се притеснявам за Деница, дано да има подкрепа на хората щото може да и се случи нещо. Тук иде реч за престъпник и рецидивист, който заема управленски пост, нагледна ситуация на състоянието на държавата.