Last news in Fakti

8 Май, 2018 21:24 3 359 0

Експерт разкри ролята на българите при трафика на наркотици

  • кокаин-
  • българи-
  • арест-
  • перу

Българите, участващи в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа, най-често отговарят за транспорта. Това съобщи пред БНР Стефан Бакалов от Агенция "Митници".

Само преди няколко дни двама наши сънародници, 39-годишният Георги Николов и 41-годишния Асен Чехларов, бяха заловени в Перу с кокаин на стойност около 200 милиона долара. Българите, работещи като мулета и трафиканти на кокаин, вземат около 2000 долара на курс, разказват експерти.

В последната година на Летище "София" са заловени общо 12 килограма от наркотика. В нито един от случаите обаче трафикантите не са от България. Най-често това са различни граждани от държави в Латинска Америка. "Последните няколко случая са на жени, латиноамериканки, които пристигат с цел туризъм в България, млади жени", коментира Стефан Бакалов, началник на сектора за борба с наркотиците в агенция "Митници" на Летище "София".

При подобни случаи на този са заловените българи, службите винаги обменят информация, обяснява Бакалов. Той допълни, че Перу е сред държавите в света, произвеждащи най-много кокаин. В последните десет години Колумбия и Перу спорят за първото място по износ. През последната година дял от по голямата продукция се пада на Перу. 38-40 процента е кокаинът, който се произвежда в Перу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА