Last news in Fakti

9 Май, 2018 11:30 1 477 1

Измамничка събира дарения с фалшив профил

  • магдалена дюлева-
  • измамничка-
  • болно дете
Измамничка събира дарения с фалшив профил - 1

Пари за дете, чийто баща е тежко пострадал при катастрофа, се събират чрез фалшив Facebook профил, съобщи Нова тв.

Името на въпросното дете е Десислав Георгиев. Когато потребители предлагат да му помогнат като разгласят случая чрез медиите, той категорично отказва. Оказва се, че нито един от приятелите на момчето в социалната мрежа не го познава лично.

На профила липсва лична информация. При вглеждане личи, че снимките са различни. Посочен е само родният град на Десислав – Девин. Но има указание за превеждане на даренията – по банкова сметка. Дарители също има, става ясно от благодарствени постове с посочени имена и суми.

От справка в банката, към която се води сметката за дарения, разбираме, че не е драителска, а на името на физическо лице - Магдалена Любенова Дюлева от Неделино.

В съобщенията, които Десислав изпраща, пише, че парите се превеждат на името на леля му.

След разговори с познати на Магдалена Дюлева обаче става ясно, че тя няма племенник.

Първоначално при среща с журналисти тя опитва да излъже за самоличността си. Минута по-късно обаче се издава.

„От банката блокираха картата, понеже е имало грешка. Ще се оправят нещата и парите ще бъдат върнати на тези, които са пуснали”, обещава жената.

Профилът продължава да набира популярност. А от банката казват, че такава сметка все още съществува, въпреки уверенията на Дюлева, че ще я закрие. Парите също не са върнати на жертвите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    5 0 Отговор
    крадци от ранна възраст, лъжци цял живот!