Last news in Fakti

12 Май, 2018 20:17 3 599 7

Касиерка с дълъг стаж се издънила в Монтана

  • касиерка-
  • монтана-
  • обир

37-годишната касиерка, предала торбите с пачките на мнимия охранител, е била дългогодишен служител на хипермаркета в Монтана. Жената доброволно предала торбите, а той си тръгнал необезпокояван с близо половин милион лева.

Обирът станал посред бял ден, час след като магазинът отворил врати. Измамникът не е бил маскиран, влязъл през един от страничните входове на магазина, представил се за служител на инкасо фирмата и поискал оборота. Касиерката му дала 450 000 лева в чувалчета.

„Един е взел парите. Колко са били отвън, това е в процес на изясняване”, заяви наблюдаващият прокурор Ралица Петкова.

Служителите подали сигнал за обира около 2 часа по-късно. По неофициална информация са правили собствено разследване, но без резултат. Чак тогава извикали полицията, съобщава Нова телевизия.

Наблюдаващият прокурор обясни, че има частични видеозаписи.

От магазина отказаха коментар, но съобщиха, че в нито един момент клиентите и служителите не са били застрашени. Въпреки това взели допълнителни мерки за сигурност.

Според Българската камара за охрана и сигурност има пропуски и от страна на охранителната фирма и от страна на магазина.

Според инкасо фирмата, мъжът, който е взел парите, не е носел тяхната униформа. Как точно служителката се е заблудила и има ли замесени вътрешни лица полицията тепърва ще изяснява.

Полицията вече има описание на мъжа. Три полицейски управления работят по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иванов

    16 4 Отговор
    Няма по- лошо от това да си мислиш, че знаеш, а знанието ти да е погрешно. Блазя му на тоз грабител, ся ще пука гръцка мастика и ще лупа чинии в пода на някоя таверна, а някоя хубавица ще му друса сиртаки.
  • 3 ГГГГГ

    16 1 Отговор
    Без вътрешен човек това няма как да стане. 1 час след отваряне 450 000? Другия вариант е измама от тях с цел да крият липси и за застрахователна измама.
  • 4 Виго

    25 2 Отговор
    Хвала на таквизи бандити,браво! Хладнокръвие се иска и артист да си,браво! Никой не е пострадал,откраднал от богатите,ей тъка се прави,а не да крадеш пенсии от пощите!
  • 5 Голям прос

    14 2 Отговор
    450 000 000 не е половин милион. Кой не познава цифрите? А тая се е уговорила с някого много тъпо. Как няма да познаваш инкасото, още повече без униформа и ще му дадеш такава сума.
  • 6 Торбалан

    2 2 Отговор
    Три полицейски управления моля Ви се, работели по случая! У Монтанско явно е нямаляла престъпноста.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.