Last news in Fakti

7 Февруари, 2012 16:49 1 153 1

По-голяма присъда за Рашков-внук – 3 години затвор

  • катуница-
  • кирил рашков-
  • внук-
  • веселин христов

Пловдивският окръжен съд увеличи на три години затвор наказанието на Кирил Рашков-младши за заплаха за убийство. Магистратите от града на тепетата увеличиха наложеното от Асеновградския районен съд наказание, който отреди  осем месеца зад решетките на  28-годишният внук на ромския бос от Катуница.

Освен това, съдът в Пловдив увеличи глобата, която Рашков-младши трябва да плати на ищеца Веселин Христов – от 2000 лв. на 4000 лв.

Рашков беше признат за виновен от Асеновградския районен съд в това, че на 23.09.2011 г. в с.Катуница се е заканил с убийство на Христов.

Думите и действията на Рашков, отправени към пострадалия Христов, са били: „Ще те убия гяур, ще те разпоря и ще ти отрежа главата”. Рашков  многократно е  изразил на намерение „да убие, разпори” Христов, като наред е замахвал многократно  към него сабя с дължина на острието около 60 см. Според съда в Пловдив тези действия сочат, че намерението му не просто  е било да възбуди у пострадалия Христов основателен страх, че ще посегне на живота му. Липсва обвинение за извършен опит за убийство.

Като отегчаващо отговорността му обстоятелство съдът приема и ситуацията, при която е извършено престъплението - подсъдимият Рашков е действал с ясното съзнание, че е съпровождан от множество лица /в 10-ина коли/, които са следвали неговия автомобил. Те също са възпрепятствали нормалното придвижване на автомобила на Христов, отправяли са застрашителни послания не само към пострадалия, но и към другите намиращи се там свидетели, размахвали са брадви и ножове.

Общественият ред е бил демонстративно нарушен, аргументират от Пловдивския окръжен съд. Този факт е бил добре известен на Рашков-внук, който именно в тази обстановка е реализирал собствените си действия. Налице е една по- висока от обичайната обществена укоримост на деянието.

За справедливо съдът е приел наказание от четири години и шест месеца затвор, но тъй като делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, е намалил наказанието на три години.

Кирил Рашков - внук не е осъждан до момента.  Внукът на цар Киро се предаде сам на властите след като бе обявен за общодържавно издирване. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    0 0 Отговор
    Шо ги затваряте тия? Дайте ги на народа - ние ще ги оправим!