Last news in Fakti

25 Януари, 2012 17:12 1 801 4

Внесоха обвинителния акт в съда срещу убиеца от Катуница

  • пловдив-
  • окръжна прокуратура-
  • обвинителен акт-
  • съда-
  • симеон йосифов-
  • катуница

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе обвинителен акт в Окръжен съд - Пловдив срещу Симеон Йосифов, за това че на 23.09.2011 г., в с. Катуница, при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение визирани в Закона за движение по пътищата и правилника за прилагането му, изискващи от участниците в движението да не поставят в опасност живота и здравето на хората, да намалят скоростта и ако е необходимо да спрат превозното средство, когато възникне опасност за движението и е причинил смъртта на Ангел Петров. Това гласи официалното съобщение на прокуратурата, в което се казва още, че на Йосифов е повдигнато обвинение за престъпление по чл.342, ал.3, б. „в”, вр. ал.1 НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 г.
По отношение на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”.
19-годишният Ангел Петров бе убит на 23 септември в село Катуница. За убийството му жителите на селото обвиниха приближени хора на Кирил Рашков - Цар Киро. За смъртта на момчето бе арестуван 55-годишният Симеон Йосифов, който прегази с автомобила си 19-годишния Ангел. Смъртта на момчето стана причини за избухване на напрежение между местните жители и „клана Рашкови”, стигна се и до палежи на сградите, собственост на Рашков.
На 27 септември тази година на Симеон Йосифов от Пловдивския окръжен съд бе наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" .Според съда бе определено, че Йосифов съзнателно и целенасочено е форсирал автомобила си срещу Ангел Петров и го е прегазил. Инцидентът е станал привечер, когато все още не е било тъмно. В микробуса с Йосифов са били още четирима души. Трима от тях в свидетелските си показания казват, че са се върнали в къщата на Цар Киро, за да обсъдят ситуацията с блъснатия Ангел. Веднага след инцидента всички хора от буса са тръгнали към Пловдив, а след това Йосифов е заминал за Турция. Микробусът на Йосифов е открит в гараж пред дома му в кв. „Столипиново".
Пред съда Йосифов бяха, заяви, че съжалява за смъртта на младото момче, че не е искал да го убие, че не познава цар Киро, след което поиска да го освободят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димитър гушев

    2 0 Отговор
    на тоя циганин заслужава да му набият главата на кол за назидание
  • 2 FRIDAM

    2 0 Отговор
    dadoxavi svoboda i se ka4ixte na glavite ni edin den 6e stradade si4ki cigani mislite 4e ste nad zakona si4ki balgari koito sa na moe mnenie moliavi podkrepiaite si4ki demonstracii protiv ciganiata v bg i si4ki ineciativi koito sa protiv tiax
  • 3 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    По най-наглия и престъпно възможен начин са отнели живота на
    това момче!!Думата има съда!
  • 4 кокале

    0 0 Отговор
    защо не е повдигнато обвинение на киро м....ла ако не беше платил по 100 лв този нямаше да бъде там и да убие момчето