25 Май, 2018 08:57 18 543 52

Корупцията в КАТ в центъра на София (ВИДЕО)

  • кат-
  • корупция-
  • подкуп

50 лева подкуп, за да не се спре кола от движение за липсата на технически преглед

Корупцията в КАТ в центъра на София (ВИДЕО) - 1

На любителско видео се вижда как пътен полицай взима пари от столичен шофьор, за да не му наложи по-сурова глоба. Не само това, но служителят на реда инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

„Вчера бях спрял на бул. Васил Левски за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет”, коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че „щеше да го отнесеш яко” и на два пъти подчертава: „Трябва да почерпиш!”.

Прокуратурата вече се занимава със скандалния запис след реакция и от страна на СДВР и дирекция „Вътрешна сигурност”.

„Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп”, посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

„Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента”, посочи тя. Софийска градска прокуратура ще ръководи разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stanislav

    72 5 Отговор
    Еееееее, време беше да изгърми някой. При предния случай преди около 2 години се бяха поспряли, но сега са подивели. Катаджийският рекет в София е поголовен, дано сега пак да се кротнат за малко.

    Коментиран от #8

  • 2 Расулюлах

    109 11 Отговор
    Това не е рекет а по малкото зло и е по ефтино...рекет е когато имаш всичко и куката се чуди кво ли да измисли че да земе парите правете разлика
  • 3 Focus Revolution

    83 15 Отговор
    Да ама не...а шофьора какво се прави на ущипан и той е за панделата.
  • 4 Ford Prefect

    84 15 Отговор
    За даването на подкуп наказанието трябва да е същото като за взимането му. Монетата има две страни. :)

    Коментиран от #45

  • 5 мимо

    42 3 Отговор
    ОТ ГРАДСКА МОБИЛНОСТ СА СЪЩИТЕ
  • 6 0123

    57 4 Отговор
    Миналата година на Княжево ме спряха двама полицай с полицейски хюндай. Само един такъв върти там в района. Брутално директно започнаха да ми обясняват как не искат да ми пишат акт, как ще губя точки, аз искам ли? Съответно им казах, че в момента имам 5 лв. в мен, което беше истина и тесе изсмяха, защото бях с 7мица 2010 година (не моя). Накрая караха по мен до банкомата на пазара на Павлово, който се оказа, че не работи. Пълен цирк. Жалко, че нямаше как да ги снимам. Щеше да е хитът на сезона.
  • 7 Не говорим точно за тази

    73 3 Отговор
    Говорим точно за корупцията на високите етажи където става въпрос за подкупи в милиони и стотици хиляди. И даа не кажете, че не отдъхвате с облекчение когато ви се размине с петдесетина лева от колкото с 500 но тогава си трайкаме . После обаче рязко ставаме моралисти. Рибата се вмирисва от главата у на всички ви е ясно от там от тая смрад трябва да се тръгне. А и питайте катаджията като му искаха 5000лв да започне добре ли му беше. Всичко идва от горе.
  • 8 незнайко

    73 21 Отговор

    До коментар #1 от "Stanislav":

    Ако му беше изправна колата и имаше талон за преглед дали щеше да има какво да снима? Сега като "натопи" полицая дали ще е стане изряден? Лекетата няма да свършат с отстраняването на служителя на реда от работа !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Расулюлах

    30 11 Отговор
    Споко готвят ви нова тесличка които не носи вериги лятото у ареста и конфискация на сичко
  • 11 ednomom4e

    34 3 Отговор
    То има проституция в центъра на София, която се знае от полицията вие за 50 лв проблем правите, върти се бизнес за милиони.
  • 12 mediator37

    28 4 Отговор
    Наказанието и за даващия и за получаващия е едно и също. На даващия в случая ще му бъде смекчено наказанието, защото е съдействал на органите за разкриване престъплението.
  • 13 Къртев 🐓

    45 8 Отговор
    Това не е рекет, а си е чист подкуп. Аз лично не разбирам. След, като водачът е виновен и полицая му прави компромис, защо е пуснал клипа. Без преглед не е нарушение, което става на момента. В случая трябва да се радва, вместо да се прави на съвестен и възмутен.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    30 8 Отговор

    До коментар #13 от "Къртев 🐓":

    Добре е пуснал клипа. Да им е за урок, другият път да не взимат пари а да накажат шофьора както си е по закон. Хем няма да има за какво да мрънка, хем полицая нама да си загуби работата, хем и държавата печели(тоест ние) от глобата.
  • 15 КУЧЕ

    30 9 Отговор
    ЕЙ ЗАТОВА ГЛОБЯВАИТЕ ГИ БЕЗ КОМПРОМИСИ
  • 16 Коментар

    25 4 Отговор
    На МЕН МИ ВЗЕХА КНИЖКАТА И СИНИЯ ТАЛОН И МИ СПРЯХА КОЛАТА ОТ ДВИЖЕНИЕ.ЗА ЕДИН НЕПЛАТЕН ФИШ.
    Обаче Пари за Почерпка НИКОГА.
    Абре Шефаа Плати ли си 10те Акта ИЛИ МУ СЕ ИЗВИНИХА ЗА "ГРЕШКАТА"🤗
  • 17 Антон

    33 8 Отговор
    Много ми е чудно как така ревете че ви взимат пари, като вие доброволно давате.
    Нали искате катаджиите да не бъдат корумпирани. Защо изпадате в положения, които създават предпоставки да ви искат пари? Знаете ли защо - защото сте същите мърльовци като тях, нарушители на закона. А и дори да заслужавате глоба за нещо, платете я на държавата, парите ще бъдат по-полезни за бюджета, отколкото някакъв да си ги пусне в джоба.
    И мен са ме спирали за дребни нарушения, започват колко о лошо акт и т.н. Като видят че не потеглям и нищо не става. Та пк ви питам - полицая насилствено ли ви взема парите че толкова ревете как са корумпирани.
    Ганя иска всички да спазват законите за да му е комфортно, но ганя не иска да се съобразява с нищо.
  • 18 ХИ ХИ ХИ

    16 0 Отговор
    Пхуаха ха ха ха цялата ни държава е по тоа начин, ако някой твърди обратното ще се учудя ?
  • 19 гост

    15 0 Отговор
    Ами да го почерпи с дюнер, а не с пари. Дъвки, сокче, нещо такова, аз така съм черпил. Веднъж съм давал 5евро на сърби и те ми върнаха голяма бутилка студена кола в горещо време, което си беше честнас делка и дори приятна.
  • 20 Кинти в сак

    13 1 Отговор
    И двамата от клипа имат вина, но нека да сме честни със себе си и признаем, че по-голямата част от нас - шофьорите даваме пари при подобни ситуации само и само да минем метър и да ни се размине по-голяма глоба. Лошото е само като стане белята, тогава не можем да поправим нещата с пари.
  • 21 Радо

    10 2 Отговор
    То да беше само един ... Някои хора забравят ,че времени заемат определена длъжност и че след приключване на смяна може да им се случи някой инцидент...
  • 22 Голям прос

    9 1 Отговор
    Не трябваше да дава пари щом е заснел. А тия полицаи не се наядоха, сякаш ние копаем някъде парите за да ги дадем на тях
  • 23 Да да

    18 0 Отговор
    С Мерцедеса са ме спирали десетки пъти, а с VW нито веднъж. Правете си сметката, кое е водещото в първичното ни общество.
  • 24 бббббб

    15 5 Отговор
    Хубаво ще уволнят полицая,ама тоз с видеото няма ли да го накажат и него за нарушението?!?!? Както е доказал подкупа ,така е доказал и собственото си нарушение.
  • 25 Гражданин

    20 0 Отговор
    Аиде да не се лъжем в цяла бг кат е корумпирана
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Закон за корупция

    16 1 Отговор
    Законите са направени така, че да насърчават корупцията. Така е и тези случай - катаджия ще проверява на пътя дали е минал на преглед. Това може спокойно да се прави по електронен път и автоматично. Друг е въпросът дали от това ще последва нещо. А катаджията на улицата трябва да прави други неща, които явно не прави, за да се контролира движението. Идеята да се закрие сегашното МВР и да се поканят чужденци (холандци, например) да ни направят ново е много добра. Явно сами не можем.
  • 28 Dani

    12 0 Отговор
    да се занимват с корупцията на високите етажи ... в Търново всеки знае,че шефа на икономическа иска рушвети, но никой нищо не прави!
  • 29 КРУМ

    9 11 Отговор
    ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС-" Нека който е безгрешен първи хвърли камък по нея /Мария/ ". Полицайите не са виновни, а този умишлено снима и инсценира! Тоя защо е нередовен водач?Не караме ли много бързо с 120 км. вместо с 60км??? Плащаме ли си данъците винаги ? Спазваме ли правилата по пътя? Нееееееее. Да погледне Всеки себе си, тогава да съди другите......
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Пинкертон

    16 1 Отговор
    Някой трябва да си подава остаката ,защото не може да се справи с положението.Поголовна корупция,организирана престъпна група.Ако не си от нашите -"вън ".Ако не си отидеш сам -отиваш си нагласен ,наклеветен ,омърсен.Щуробаджинашко гнездо на балдъзи ,каки ,чичовци ,тяхните синове и дъщери и любовници.Пълна функционална простотия.Що е то?
  • 32 Шаран БГ

    5 0 Отговор
    При "даване -взимане " на рушвет по закон са виновни и двете страни! Но животът е многостранен и при тая ""операция" има различни нюанси.....И как ще се закопчее вземащия рушвет, ако някой не го изпее ?
    Има "специалисти" по ДАВАНЕ на рушвет. Бил той паричен , материален, натурален или друг вид.
    Има длъжностни лица, за които ВЗЕМАНЕТО на рушвет е като "Добър ден". Тук има два вида майстори. Едни са се усъвършенствали в " изпросването " му и го прибират различно. Едни с удоволствие - други с отвращение !?
    Има и такива, които го приемат като нещо нормално и в реда на нещата.
    Някому го натрапват и той го приема - или да не обиди даващия или да не се вдига скандал. При една гюрултия, колко му е даващия да подхвърли на всеуслушание: " Ами преди взема бутилката уиски и парите ,сега се правиш на невинна божа кравичка " Да върви да доказва нашия, че не е имало "преди" и че никога от никого не е вземал по никакъв повод никакъв рушвет !?!?
    Трудно е да бъдеш човек, в този курвенски век ! - бе казал някой.....
  • 33 Ганчо Крадеца

    15 0 Отговор
    Закрийте скапания КАТ и няма да имате проблеми в село българия!

    Коментиран от #36

  • 34 Бай Тошо

    8 2 Отговор
    Така или иначе щом в си в нарушение ще си платиш, въпроса е дали искаш да платиш няколко стотака на "държавата" или да минеш със 50 лв
  • 35 асса

    8 1 Отговор
    Работата пак ще се замаже. Ако имаше адекватни наказания, нямаше да има корумпирани катаджии....
  • 36 Таньо

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Ганчо Крадеца":

    Не само КАТ - цялото МВР. Вече рядко има престъпление, в което да няма замесен полицай - бивш или действащ.
  • 37 Кеке

    7 8 Отговор
    Тоя па нещастник , какво се прави излезнало му скъпо хапването!!! Е тогава защо се движи без преглед , трябваше да му вземе книжката и да му свали номерата за 6 месеца , помияр , направил му е фиш , което е по добре От колкото 6 месеца на трупчета и без регистрация!
  • 38 КОКА

    10 6 Отговор
    ГЛОБЯВАЙТЕ ГИ НЕ ЛЯГАЙТЕ НИСКО ЗА ПАРИ НЕКА СЕГА ТОЗИ ПОЛИЦАЙ ДА ГО СЪДЯТ НЕ СЕ СПРЯХТЕ ДА ВЗЕМАТЕ ОЩЕ ЩЕ ИЗГОРИТЕ НАЛИ СТЕ ЛАКОМИ И ПРОСТИ
  • 39 El comandante

    8 0 Отговор
    А стига беее!Пък Аз си мислех ,че както веско потния пее "РОДНАТА полиция НИ ПАЗИ"!!!!!ХАХАХА!!!!
  • 40 Гост

    4 0 Отговор
    На мен ми се случи да ме спрат със служебната кола.
    Бях пропуснал датата за преглед.
    И се почна едно: я духай сега.
    Фрегата показа 0.79
    Викам им искам кръвна проба грам не съм пил.
    И се почва едно, ти сега пари за актове имаш ли.
    Той акта 700 лева да вземеш да почерпиш.

    В крайна сметка написаха ми акт, кръвната показа 0,02 и акта падна. Само 100 лева за прегледа си платих, но там си бях виновен.
  • 41 Цар Вул

    8 0 Отговор
    Тъпунгери,какво се възмущавате?Имал-дал!Можал-взел!Чиста работа!!
    Само,че аджамийска!!!Вие виждате сламката в окото на слона,а не виждате ,кво става по върховете!!Начело с Тиквата и другите ГРОБ-ари!
  • 42 Иван

    5 2 Отговор
    На това келеме келеме като не му е изрядна колата да ходи ба село да кара магарето с каруцата, че той вместо да се позасрами тръгнал клипчета да прави. Да му вземат сега книжката и да му спират каруцата от движение да го видя кво ще прави. Аман от такива паляци...
  • 43 Гост

    3 0 Отговор
    Плащам си глобите, но пари не давам.
    Вече имам 4 акта.
    За неправилно паркиране, за паднал номер на магистралата (там и книжката ми взеха за месец, все едно аз съм си слагала номера), за пропусната дата за преглед и последния за неправилно паркиране. След последния се изнервих, колата брак и книжката на трупчета. Купих си супер велосипед. Вече проблеми нямам. Като не мога да си намеря къде да спра с кола, си паркирам колелото на първото дърво. Не давайте пари, ако не можете да сте изрядни сменете превозното средство :)
    Мое лично мнение
  • 44 Guest

    9 1 Отговор
    Тоя нарушител "съвестен гражданин" ако знае сега този клип колко неприятности ще му причини! не стига че е осран - нередовен, а тръгнал да се прави на пазител на реда в държавата.
    1. ще му съставят актовете и ще си ги плати.
    2. Ако знае колко ще го разтакават по разпити и по делото в съда.
    3. Вече е в черния списък на всички полицаи и постоянно ще бъде спиран и проверяван.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Белене

    2 1 Отговор
    Абре ако не давате рушвети няма и да шофирате. Като е нередовен що снима, да му скъсат задника и на него.
  • 47 BEAR

    2 1 Отговор
    Те хората са го измислили ,казва са видеоконтрол инаблюдение,там рушвети няма пращат ти по пощата какво ти е нарушението и колко ти струва.както за момента при нас са електроните фишове за скорост.а на вън е за всички нарушения,така субективния фактор го няма.аи по този начин всеки спазва закона и гледа да е изряден на пътя ..защото бай Брадър снима. И праща честитки
  • 48 BEAR

    1 2 Отговор
    Те хората са го измислили ,казва са видеоконтрол инаблюдение,там рушвети няма пращат ти по пощата какво ти е нарушението и колко ти струва.както за момента при нас са електроните фишове за скорост.а на вън е за всички нарушения,така субективния фактор го няма.аи по този начин всеки спазва закона и гледа да е изряден на пътя ..защото бай Брадър снима. И праща честитки
  • 49 BEAR

    1 1 Отговор
    Те хората са го измислили ,казва са видеоконтрол инаблюдение,там рушвети няма пращат ти по пощата какво ти е нарушението и колко ти струва.както за момента при нас са електроните фишове за скорост.а на вън е за всички нарушения,така субективния фактор го няма.аи по този начин всеки спазва закона и гледа да е изряден на пътя ..защото бай Брадър снима. И праща честитки
  • 50 BEAR

    1 1 Отговор
    Те хората са го измислили ,казва са видеоконтрол инаблюдение,там рушвети няма пращат ти по пощата какво ти е нарушението и колко ти струва.както за момента при нас са електроните фишове за скорост.а на вън е за всички нарушения,така субективния фактор го няма.аи по този начин всеки спазва закона и гледа да е изряден на пътя ..защото бай Брадър снима. И праща честитки
  • 51 Човек

    2 2 Отговор
    Повръща ми се от такива вече морални пичове и акълий ама утре на Цариградско в лявата ако някой кара с 80 само псувате и тарикатеете.Цялата държава е такава спрете да спамите само от полицайчето дето взима подкуп заради смешната му заплата та до тариката “спрях на аварийки да хапна” Пу бе!!!
  • 52 Рики

    3 1 Отговор
    Селския терикат с татината кола, трябва да понесе наказание за даване на подкуп и отделно да му бъде спрян автомобила от движение.Полицая също ще плати за случилото се с дисциплинарно уволнение.Така ще бъде спазен закона и двете страни ще имат тема за размисъл.