9 Февруари, 2012 13:34 1 372 3

Арестуваха племенника на Цар Киро за лихварство

  • цар киро-
  • кирил рашков-
  • георги илиев-
  • катуница-
  • лихварство

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинение на племенника на Кирил Рашков - Георги Илиев, за незаконна лихварска дейност. 50-годишният Илиев задържан за 24 часа Повдигнато му е обвинение по чл. 252 за извършване незаконно банкови дейности по занятие без надлежно разрешително. Мярката му ще бъде удължена на 72 часа.

Полицията е действала по сигнал, а Георги Илиев е бил следен. Той е давал незаконни заеми на хора от съседните на село Катуница села и на хора от Пловдив. При претърсвания в дома му в селото са открити множество тефтери с имена на длъжници, както и записни заповеди. Разпитани са много свидетели пред съдия.

Преди няколко седмици племенникът на Цар Киро в бе задържан за кражба на ток и по-късно освободен. В момента по случая се води разследване.

Полицията съвместно с представители на EVN установи по подаден сигнал кражба на ток в село Катуница, извършена от Илия Георгиев. Установено бе, че на електромера на жилището му на ул. "Свобода" е било въздействано, за да не се отчита напълно използваната електроенергия. На 31 декември прокуратурата образува досъдебно производство.

Срещу Илиев и сина му има и жалба за заплахи за убийство, подадена от Петко Кирчев от Катуница. В жалбата Кирчев твърди, че двамата са му отправяли закани по телефона на 30 декември, когато бе установено, че Георги Илиев краде ток за дома си от близкия трафопост. Според Кирчев роднините на Кирил Рашков са сметнали, че той е сигнализирал на полицията за кражбата. По телефона те му крещяли: "Ще ти отрежа главата!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джеки

    1 0 Отговор
    Еееей М....ЛИ--значи аз ше плащам ток,а вие ше крадете---ех па да ми паднетеее ...................
  • 2 Дениз

    1 0 Отговор
    Така е Джеки за тех няма закони ,а за нас има ...
  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    gadni m....li