Last news in Fakti

16 Февруари, 2012 11:40 993 0

Племенникът на Цар Киро остава в ареста

  • георги илиев-
  • кирил рашков

Племенникът на Кирил Рашков - Георги Илиев остава за постоянно в ареста. Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от окръжните магистрати мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Апелативният съд намери, че първоинстанционният съд правилно е приел, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо Георги Илиев. Той е обвинен в умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 10 години.

Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши друго престъпление. От свидетелските показания става ясно, че голяма част от свидетелите са били заплашвани от подсъдимия. Относно здравословното му състояние – тежко хронично заболяване, липсват доказателства същото да се е обострило, което да е пречка за престоя му в следствения арест.    

На Илиев са повдигнати обвинения за незаконна лихварска дейност. Той бе задържан при операция на полицията съвместно с прокуратурата. В дома му са открити веществени доказателства за незаконни финансови операции.

Магистратите решиха, че това е най-адекватната мярка, тъй като има реална опасност обвиняемият да се опита да въздейства върху показанията на свидетели по делото, като ги заплаши, тъй като разследването е в начален етап.

На излизане от съдебната зала Илиев, който в продължение на 15 минути молеше съда за по-лека мярка, заплаши, че ще протестира, като спре да се храни. 

Преди няколко седмици племенникът на Цар Киро в бе задържан за кражба на ток и по-късно освободен. В момента по случая се води разследване.

Полицията съвместно с представители на EVN установи по подаден сигнал кражба на ток в село Катуница, извършена от Илия Георгиев. Установено бе, че на електромера на жилището му на ул. "Свобода" е било въздействано, за да не се отчита напълно използваната електроенергия. На 31 декември прокуратурата образува досъдебно производство.

Срещу Илиев и сина му има и жалба за заплахи за убийство, подадена от Петко Кирчев от Катуница. В жалбата Кирчев твърди, че двамата са му отправяли закани по телефона на 30 декември, когато бе установено, че Георги Илиев краде ток за дома си от близкия трафопост. Според Кирчев роднините на Кирил Рашков са сметнали, че той е сигнализирал на полицията за кражбата. По телефона те му крещяли: "Ще ти отрежа главата!"
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА