Last news in Fakti

31 Май, 2018 08:50 1 698 3

Арестуваха българи, точили данни от банкомати на три големи летища в Италия

  • банкомат-
  • скиминг

Скимиращо устройство и допълнителна камера са били заложени на устройствата

Арестуваха българи, точили данни от банкомати на три големи летища в Италия - 1
Снимка: Shutterstock.com

Скимиращо устройство – върху клавиатурата, както и допълнителна камера са били заложени от българи в банкомати на три много големи летища в Италия, съобщава Нова телевизия. Става въпрос за летище "Фиумичино" в Рим, както и международните летища в Милано и Венеция.

Сънародниците ни са били арестувани в италианската столица. Задържани са двама души. След обиск италианската полиция е подсигурила откраднати лични данни на хиляди хора, чрез които могат да се откраднат по електронен път милиони евро.

Много често организирани групи като разбитата сега действат в Европа. Не е изключено арестуваните българи да бъдат екстрадирани, ако са търсени от друга държава, но иначе в Италия такива измами се санкционират от наказателното право.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: След обиск италианската полиция е подсигурила откраднати лични данни на хиляди хора....

    Да разбираме, че полицията е оказала съдействие?
  • 2 Нормално

    1 0 Отговор
    Лошото е ме в Европа такива престъпления са с много леки присъди 8-12 месеца, затова си и струва риска щото няма по какъв начин да изкараш толкова много пари с толкова малък риск и присъда!! Я да ги хванат в тайланд примерно, присъдите са 25-50 години, ако убиеш човек ще ти дадът по малко присъда:-)
  • 3 Айде бе

    0 0 Отговор
    Дали са българи или от ония гниди дето изпиха кръвта на българите - черни, долни и престъпни22