1 Юни, 2018 14:10 1 518 7

Четирима на съд за смъртта на дете, засмукано от сифон

  • басейн-
  • сифон-
  • подсъдими

Тялото на детето било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд са предадени четирима мъже с обвинение, че са причинили смъртта на 13-годишно германско дете поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Около 11,30 часа на 11 юли 2011 г. охранителят на хотел „Берлин“ в курорта Златни пясъци забелязал руска туристка, която се опитвала да привлече вниманието на спасителя и на други туристи да окажат помощ на дете, което лежало на дъното на басейна. Спасителят скочил във водата и направил опит да извади момиченцето. Той не успял, тъй като тялото било засмукано от подовия сифон на дъното на басейна.

Едва след като помпите били изключени, момиченцето било отделено от сифона. Около 22,30 часа на същата дата пострадалата починала в болница. Като причина за фаталния изход съдебно-медицинската експертиза посочила удавяне от вдишване на течност в дихателните пътища и последвалата остра дихателна недостатъчност, оток на мозъка с потискане на жизнено важни центрове и спиране на сърдечната дейност. Пострадалото момиченце е било на почивка с баща си в хотел „Берлин“ на Златни пясъци.

Единият от подсъдимите е ръководител на отдел на упълномощен представител на дружеството - изпълнител на комплексното строителство в частта „Басейни“ на хотела. Другият е предаден на съд за независимо съпричиняване смъртта на 13-годишното германче в качеството му на представител на строителния надзор. Третият подсъдим е проектантът в част „Технологична“, за когото производството ще се гледа задочно, тъй като не е известно местоживеенето му. Забавянето на делото е заради продължителното му издирване. Четвъртият предаден на съд е спасителят на басейна на хотел „Берлин“, който направил всичко, зависещо от него, за спасяването на пострадалото дете.

Всички подсъдими са с чисто съдебно минало. Разпоредителното заседание по делото срещу четиримата подсъдими е насрочено за разглеждане на 21 юни тази година във Варненския окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 neon

    9 0 Отговор
    Само не разбрах защо и спасителя е на съд, като е направил "всичко възможно" за спасяването?!
    Или пък това е стандартна процедура?

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "neon":

    Ако спасителя си е приказвал с някоя дама на бара и не е реагирал веднага и то адекватно.
  • 3 тъжжно

    5 0 Отговор
    това е БГ, повече подсъдими, означава , че ще има търг за наддаване от повече засегнати страни и цената ще се качи за съдии/прокурори.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 впечатлен

    1 0 Отговор
    Защо ли у нас "чисто съдебно минало" нищо не означава? Като си представим колко доказани престъпници изчезват яко дим и не можем да ги намерим с години, даже никога, какво остава за тези "с чисто съдебно минало". Те просто са анонимни, неоткриваеми, загадъчни, докато все пак не ги пипнат по случайност. Как ли живеят хората, които вярват и разчитат на институциите си? В случая с горкото дете, голяма вина има и спасителят. Негово задължение е да следи непрекъснато положението в басейна, не да пие бира и да се хили с аверите си. Всичко у нас е мърляво и безотговорно! А когато се стигне до съд - пак нищо!
  • 7 Патето Яки

    3 0 Отговор
    11 юли 2011

    егати бързото правосъдие, подсъдимите може да починат от старост