4 Юни, 2018 12:16 1 544 0

Трети обвиняем заради схемата с подкупи в КАТ-Благоевград

  • кат - благоевград-
  • благоевград-
  • подкуп-
  • катаджии

Повдигнаха обвинение на още един участък в престъпната схема за вземане на подкупи в КАТ-Благоевград. Окръжна прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Никола Доганджийски, участвал като помагач в извършване на престъплението. Към настоящия момент са разпитани свидетели, извършено е претърсване и изземване, както и други доказателства, от които се установява съпричастността на обвиняемия към извършеното престъпление.

За времето през 2017 г. и 2018 г., в Благоевград, при условията на продължавано престъпление, като помагач, обвиняемият Доганджийски умишлено улеснил Данаил Стоицов, в качеството му на началник сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР-Благоевград, да приеме дар и облага - пари, вещи и услуги с имуществен характер. Той създал условия за намиране на лица, желаещи да регистрират и пътни превозни средства, както в Благоевград, така и в и пунктовете за регистрация на ППС в РУ-Петрич и РУ-Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание. Никола Доганджийски провеждал срещи и преговори, лично участвал в тях, както и уговарял размера на подкупа.

Спрямо обвиняемия Никола Доганджийски е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 6000 лева. Тя е съобразена със здравословното му състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА